Заключващи системи при блиндираните врати

Поръчвайки конкретна блиндирана врата обикновено се гледа на първичните ѝ характеристики – вид, модел, цвят и материал. Други основни съставни части и елементи са заключващите ѝ системи и механизми. Добре е да разгледаме също така пантите, дали са скрити, осови, лагерни и т.н, както и ако си търсите блиндирана врата, дали има стационарни шипове. Те реално влизат перманентно в касата и придават по-голяма здравина на крилото и правят много по-трудно изваждането му. Напълно обезсмислят и отказват недоброжелатели от опитите им за грабеж.

Заключващи системи и механизми

В днешно време всички видове технологии се развиват с голяма бързина. Това оказва влияние и на заключващите механизми и системи. Ето, няколко вида и техните специфики. Можете да избирате между две разновидности на заключване – електронно и механично.

Механични системи 

Механичните типове системи се характеризират с ключалка и механизъм на заключване, който от своя страна включва активни и пасивни шипове и езици. Заключването може да е от едностранно до четиристранно, като най-слабото сред тях е едностранното и разбира се, качеството с надграждането нараства. Значение има и в каква степен и дълбочина шиповете навлизат в касата при заключването. Многостранното движение на механизма се монтира още при изработката на блиндираната врата. Сред тези заключващи системи може да различите 2 вида – с патрон и с касови брави.

блиндирани врати

Според типа на ключа секретните ключалки се делят на обикновени, ямкови, с ръкохватки, едностранни, с еднаква секретност, с висока степен на сигурност и др. Всеки патрон има определен цикъл живот – т.е определено време, в което функционира добре, след това започва да се износва, да заяжда, докато не откаже напълно.

Електронни системи

Друг тип заключващи системи са електронните. Те биват обединен и разпределен тип и са с вградени електромеханични брави. Заключват се с карта, чип или код. Ключалката се нарича четец, но тя не е свързана с електронната брава. Бравите са разположени на различни места, което ги прави по-трудно забележими от крадците, освен това спестява разбивания или вадене на ключове и е улеснено забраняването на достъп. Ако искате да спрете достъпът на някого до даден обект просто изтривате неговия код, като няма нужда да се сменят брави и да се вадят отново ключове.

Оставете коментар