Стопери за врати

Винаги когато купуваме нещо се питаме с какво би ни било полезно то. Много често, когато избирате врата било то интериорна или входна, забравяме за един малък детайл, който спестява доста мъки…стоперът! Сега ще Ви разкажем за какво Ви е той и с какво ще облекчи Вашия живот.

Предимства на стоперите

  1. Първо удължава живота на стените около Вашата врата, като не се налага да замазвате дупките (пукнатините), които са причинени от рязкото отваряне. Тоест Ви спестява пари от ремонтни дейности.
  2. Второ ще може да се насладите на тишината във Вашия дом, като избегнете досадните звуци от удар в стена, шкаф или друго.

Видове стопери

Причината поради, която стоперите са били оставени на заден план е това, как те се вписват в представите Ви за добре изглеждащо жилище. До преди няколко години са се продавали еднотипни такива, сега нещата са малко по-различни.

  • Ако Ви трябва стопер за детска стая може да закупите модел с анимационен герой или животно, което прекрасно да се впише в атмосферата на стаята и да стане неизменна част от детските игри и даже да научи детето Ви да затваря вратата след себе си.

Стопери за детски врати

  • За хол се предлагат изчистени модели изработени от имитация на дърво до модерни иноксови геометрични форми. Те могат да бъдат монтиране с магнит или силно залепваща се лепенка, за да избегнете пробиването на под или стена.
  • За банята. Всъщност е доста просто, предлагат се различни разновидности, които са изработени от силикон или пластмаса, като може да изберете и подвижни такива с помощта им може да застопорявате вратата, ако е необходимо тя да бъде отворена.

И най-важната врата във всяка къща е входната врата, като при нея е изключително важно дръжките да бъдат здрави. За да предотвратите счупвания или надрасквания на обкова може да подберете стопер, който да е почти незабележим или със конусовидна форма отново той може да бъде прикрепен за пода или стената с лепенка или магнит.

Оставете коментар