Френски входни врати за вътрешен двор

Бързи линкове


Типът входни врати за вътрешния двор, който ще е най-подходящ за Вас, зависи от Вашия домашен стил, интериорен и външен декор, както и от цялостната архитектура на конструкцията. Известен и много изискан стил такава врата е ,,френската врата“.

Френски врати

Френски стил входна врата

Много домове имат френски врати на вътрешния си двор, веранда или друго задно заграждение. Френските врати са най-добре описани като ,,две съвпадащи врати, които се отразяват една друга“. Този стил врати често са с една врата с дръжка, брава или друг движещ се обков за ежедневна употреба. Другата врата остава затворена и няма движещи се части, като се задържа на място чрез резе, в основата на вратата. То е свързано с рамката на вратата, като я държи на място. Резето на неподвижната врата може да се повдигне, което позволява на двете врати да се отворят, в случай че премествате уреди или мебели или за пропускане на хладен бриз в приятна лятна вечер. Отличителният белег на повечето френски врати е използването на множество стъклени елементи. Обикновено най-малко четири до осем стъкла. Някои френски външни врати могат да имат само едно, голямо стъкло, докато други са с по 12 малки стъкла всяка. Стъклото, използвано в качествените френски външни врати е с висока удароустойчивост, способно да издържи на всичко, което природа или крадец може да му причини.

В повечето случаи, този тип входни врати се предлагат в различни размери, но не са по-големи от една единична външна врата. За да може отворът на френската врата да е по-голям от средната единична врата, то и двете врати ѝ крила трябва да бъдат отворени. Предлагат се в различни дървесни видове:

  • махагон;
  • кедър;
  • бор;
  • елша;
  • червен дъб;
  • бял дъб.

Френските външни врати могат да подобрят визуалната привлекателност на почти всеки дом, от ретро до ултрамодерен стил. Могат да се срещнат също изработени от метал и фибростъкло, които могат да бъдат идеални за предпазване от кражби и предпазване от външен шум.

Оставете коментар