Коледна входна врата

Kоледа – най-красивият и най-семейният празник oт годината! Празникът с най-пищната украса по целия свят. Времето през годината, в което всеки украсява дома си, поставяйки коледното дръвче, декорира стаите на къщата си, закача венци по вратите и ги допълва с гирлянди, панделки, борови шишарки. Добавя вътрешни и външни светлини и фенери и свещи за уютни зимни вечери с близки и приятели. Различните празнични орнаменти, създават вълшебно и празнично настроение. Поканете коледното настроение и във Вашия дом, като започнете отвън – терасата, градината или входната врата.

Съвети за празнична входна врата

Дървена врата с украса от борови клонки и коледна елхичка

 1. За да добие домът подобаващ за празника вид – закачете карирани панделки с дрънкулки по входната врата.
 2. Заменете традиционния си венец с големи червени цветя с борови шишарки, гирлянди и украшения.
 3. Поставете характерни фенери, които ще допълнят романтичната коледна атмосфера, но се уверете, че са обезопасени, дори и за малките деца Снабдявайте се само с гарантирано качествени лампички, за повече безопасност.
 4. Напишете мъдри мисли и пожелания и ги закачете на входната врата. Tака, Вашето семейство, както и гостите, които идват ще усетят коледния дух, още на прага на къщата Ви.
 5. Вместо да купувате изрязани дървета, Вие може да си вземете борови дръвчета в саксии. А защо не и да се поразходите до местния градински център и да купите няколко елхи, които да поставите от двете страни на вратата си. Когато пролетта дойде, лесно може да ги засадите в градината си!
 6. На външната врата, ако виси венец, може да добавите към него боровинки или бляскави златни клонки, така ше предадете повече уют.
 7. Ако пък се стремите за класическа коледна сцена, то тогава използвайте традиционните празнични символи за входната врата – големи златни звънчета, вързани с червена панделка и клончета. Това е най-лесната и бърза украса, но и най-срещаната.
 8. На стените си може да залепите един надпис „Merry Christmas!“ или на български „Весела Коледа!“, което е друг начин да бъдете различни. След празничните дни, просто ги отлепете и готово!
 9. Ако обитавате вила или къща и имате веранда, то това е идеалното място за декорация. Отделете време и неголям бюджет, за да поставите венец със захаросани плодове, би било доста оригинално. Това със сигурност ще хване окото на всеки преминаващ около дома Ви.
 10. Растенията, които поставяте е нужно да са студенолюбиви. Ела, бор и смърч – в техните клони вплетете борови шишарки и плодове на червена боровинка. Подобна украса стои естествено и напълно хармонична.

Предимства на празничната декорация

Коледна украса с три венеца оформящи снежен човек

 1. Изключително ефектна и зрелищна!
 2. Доставя уют и неповторимо усещане, още от входната врата.
 3. Създава коледно настроение, както за домакина, така и за гостите и минувачите.
 4. Многобройните многоцветни лампички освен светлина, правят цялата атмосфера наоколо като в приказка!

Оставете коментар