Блиндирана врата, която е подходяща за къща

Блиндираната врата е първото нещо, което нашите приятели, познати, дори и ние самите забелязваме. Затова освен стабилна и надеждна, вратата Ви трябва да бъде стилна и ефектна.

Изолационни качества и покритие

Говорейки за входна врата на вила или семейна къща, изборът на удачен модел и монтажът са едно от най-важните неща. Блиндираната врата трябва да бъде с UV предпазване, тъй като ще бъде подлагана на атмосферни налягания – слънце, вятър, сняг, рязка смяна на температурите.

 Ако къщата има навес или предстои да се монтира такъв, може да се сложи блиндирана врата. Този тип врати имат метален лист, а за шумо и топлоизолация може да бъде, както с минерална вата, така и с дървесно пресовани частици, тип „пчелна пита”. Прагът прилепя плътно по вратата, като по този начин изолацията става по-голяма, а в същото време не пропуска студа във Вашия дом.

Сигурност на входните врати

Понеже къщите по своя характер са по-малко изолирани, трябва да наблегнете на сигурността на Вашата входна врата. Препоръчително е вратата Ви да има независимо работещи системи на заключване. Пасивните шипове да са повече на брой. Тяхната функция е да попречат максимално на крадеца да извади крилото от касата. Друг начин, по който може да се чувствате сигурни е поставянето на алармена система. Чрез нейното задействане, ако някой се реши да влезе неканен у Вас, веднага ще разберете чрез подаденият сигнал.

Блиндирана врата

Размери на входната врата

След като блиндираната врата ще е за къща, трябва да се отчетат и други важни компоненти, освен крилото. Препоръчително е, то да е в тон с цялостния дизайн на жилището Ви. Вратата, която ще Ви се монтира обаче трябва да има определени размери. Препоръчваме Ви, за да сте по-спокойни и по-сигурни, преди да закупите вратата си, да си запишете час за размер. След като техническото лице дойде и Ви вземе размерите, вече ще имате представа, след консултацията, коя врата ще Ви пасне най-добре. Каквато и врата да изберете за дома си, трябва да сте сигурни в нейната здравина и устойчивост, че това в най-правилната врата за Вашето семейно огнище.

Оставете коментар