5 въпроса, които си задавате при избор на вътрешна врата

Защо интериорна врата и имам ли нужда от нова?

Интериорната врата е част от интериора на дома. Тя не само създава илюзия за пространство, през което преминаваме, но прави това пространство по-стилно. Вратата прави впечатление и подсказва, какво следва след нея – какво се крие зад нея. Изразява определен характер и стил. Оформя и дава завършен вид на цялостната визия на Вашия дом.

Имайки предвид това, винаги щом се стигне до такъв тип въпроси, означава че е дошло време за смяна на старите интериорни врати.

бяла интериорна врата

Какъв е цветът на вратата, който ще подхожда на останалата част от интериора?

Цветът на вратата зависи от вашата представа и начина по-който ще искате да я използвате. А именно дали ще е акцент в стаята. Съответно да има контраст между топли и студени цветове или тъмни и светли. Или ще искате да следва палитрата на обстановката – цвета на стените, пода и мебелите.

От какъв материал да бъде изработена?

Материалът на една интериорна врата е много важен, както той, така и самото покритие. От тях зависи издръжливостта ѝ на температурни амплитуди, захабяването във времето, податливост и др.

Може да бъде изработена от материал: МДФ, ХДФ и ПДЧ. Конструкцията на крилото – има няколко пълнежа:

  • Пчелна пита
  • Перфорирано ПДЧ

Рамка от масив с дървени оребрения или стъклен лист в зависимост от модела, който сте си избрали.

интериорна врата

Какъв модел е по-подходящ със стъкло или без?

Обикновено вратите на помещения като кухня, хол, трапезаря следва да отварят пространството и да пропускат светлина към коридора например, където основната светлина идва от лампите. Останалите врати, за да бъдат в тон и да оставят акцента на остъклените, могат да бъдат или съвсем изчистени или фрезован модел с формата на остъклените врати.

Кога да поръчам вратите си?

Подходящ момент за взимане на размери и за поръчка е по време на ремонтни дейности и след слагане на подовата настилка. Така човекът, който идва да взима размерите ви ще може да обмени опит и идеи с вас и вашия майстор. Така ще ви бъде възможно най-полезен в поръчката и избора Ви.

Оставете коментар