Да изберем правилните врати

Да изберем правилните врати

Знаете ли какво да търсите при избора на интериорни и външни врати? Вратите, които избирате, могат да допълнят стила на къщата ви или не, те могат да ви спестят пари или да платите повече, отколкото наистина трябва.

Фактори, влияещи върху цената на Вашите вътрешни врати и външни врати

Цената на вътрешните и външните врати ще бъде повлияна от материала, от който са направени, както и от дизайна. Колкото по-сложно е украсена една врата, толкова по-вероятно е тя да струва по-скъпо. Дървените външни врати също струват повече от фибростъкло или стоманени врати. Преди да вземете решение за вида на вратата, която ще изберете, първо помислете за своя бюджет и какви опции ви позволява.

Вижте стила на вашия дом

Външните врати и интериорните врати, които избирате за вашия дом, също трябва да допълнят цялостния стил на вашия дом. Ако вашият дом е в предишен традиционен стил, вероятно би трябвало да обмислите дървени интериорни врати, докато сложните дизайни на интериорни врати като италианските арки, колониалния фронтон и тесните викториански панели трябва да бъдат запазени за по-модерни домове. Вашите външни врати също трябва да съответстват на общия стил на екстериора на вашия дом.

Материалите, от които са направени вратите

Вратите могат да бъдат направени от голямо разнообразие от материали като дърво, дърво с кухи ядра, стомана, фибростъкло, PVC, стъкло или алуминий. Всеки от тези видове материали ще има места, където те се използват най-добре, например дървената врата с кухи ядра може да се използва само за интериорни врати, тъй като има тенденция да се деформира или разпада при излагане на атмосферни влияния; стоманените врати обикновено се използват като външни врати.

Материали за врати

Какви видове врати искате?

Има много различни видове интериорни врати и външни врати и освен да гледате стил, материали и разходи, може да има и въпрос на лични предпочитания по отношение на вратите, които избирате. Може да искате или да не искате сгъваеми или двустранни врати, например в дома си. Плъзгащите се врати също често се използват като външна врата, но може и да не са по ваш вкус или стил на вашия дом. Обмислете какъв тип врати искате да използвате във вашия дом, като стандартни врати от различни материали, сгъваеми врати, двукрилни врати, плъзгащи се врати, люлеещи се врати или френски врати.

Вашият начин на живот

Вярвате или не, вашият начин на живот също може да повлияе на вида на интериорните врати и външните врати, които сте избрали. Например, ако имате много шумно семейство и бихте искали да запазите част от този шум, свързан с определени помещения, тогава най-добре е да използвате врати с твърда сърцевина, за разлика от кухата сърцевина, тъй като кухото ядро ​​ще помогне за предаването на звук, докато твърдото ядро ​​ще го намали. Ако вие или член на вашето семейство използвате инвалидна количка, може да ви трябват и по-широки врати, за да се улесни лесното движение на стола през тези врати.

При избора на интериорни врати и външни врати има няколко неща, които трябва да имате предвид. Първото нещо, което трябва да вземете под внимание е вашият бюджет, различните материали и стилове на вратите ще се оценяват по различен начин и ще видите какво ще можете да си позволите. Трябва също така да помислите за врати, които се вписват в цялостния стил на вашия дом, вашия начин на живот и лични предпочитания. Различните видове и материали на външните врати и интериорни врати имат различни предимства и недостатъци и са най-добре използвани в различни области.

Оставете коментар