Врати спестяващи пространство

​ Компактни интериорни врати

Съществуват малки версии на популярни интериорни конструкции на врати, които да бъдат правилно приложени в най-малките пространства и да се превърнат в добри решения за подобни случаи. Достъпността на тези опции се осъществява понякога в избор от 457 мм или 533 мм ширина, за да пасват на ограничените пространства, но допускат да бъдат пригодени и за останалата част от дома. Предлагат се спектър от много дизайни, които да отговарят на стандартните изисквания за вътрешните врати, което Ви дава възможност да постигнете свързващ завършек, дори в помещения, където имате необичайно оформени области, като например, преобразуване на тавана или складовото помещение.

Не забравяйте, че ако предпочитате дизайн на вратата, който има детайл на панела, има вероятност броят на панелите на крилото да намалее леко, както може да се очаква, поради по-малката ширина на вратата. Но бъдете сигурни, че цялостният външен вид ще съвпадне красиво с другите по-широки врати, но все пак помислете над това.

​ Двойни врати

Защо не обмислите за окачването на двойни крила, за да създадете малко красота, например, в гардеробната си. Те са проектирани за тази цел – тесните пространства. Двойните врати са практичен начин да оползотворите място, без да правите компромис със стила. Ползвайки само половината от площта на единичната врата, отваряйки единично крилото, е полезно за многобройни приложения, включително разделяне на малки помещения или използване за шкафове или килери.

Двойните врати се правят и в маломерни размери, за да пасват директно в стандартните отвори на вратите, така че те са правилен избор при опростен проект за обновяване. Те също са оборудвани с целия нужен обков, което Ви спестява време за поставяне, тъй като всичко е готово за работа.

Можете да избирате от традиционни дъбови или съвременни модели на врати, които перфектно се хармонират с други вътрешни врати.

Плъзгащи врати

​ Плъзгащи врати

Чудесен начин за усвояване на пространствата е с плъзгащи се врати, движещи се пред отворите на вратите, без стандартно отваряне към помещенията. Дори и използването на вътрешните решения от врати тип „хармоника”, позволява спестяване на място, макар и светлият отвор леко да се стеснява тогава.

Дизайнът на движещите се релси Ви позволява да запазите настилката без прекъсване между помещенията и без опасност от някакво надраскване на покритието им. Подобни решения за врати могат да бъдат използвани в кухни, за да се скрият отделните помещения или да допълнят идеално гардеробни, дори и спални.

Вариантите тук са доста – врати с механизъм, движещ се успоредно на стената, подобен, но който се скрива в нея или пък плъзгащи стъклени врати. Все предложения, оптимизиращи пространствата в тесните и нефункционално проектираните нови апартаменти.

Оставете коментар