Врати от масив бук

В момента се произвежда огромен брой врати, от всякакъв вид и изработени от най-различни материали. Много често е много трудно потенциалният купувач да се ориентира сред толкова много врати на пазара. В тази статия ще разгледаме интериорни врати изработени от букова дървесина.

Букът като материал за врата

Букът е вид дървесина, който принадлежи към ценни видове. Дървесината му е светло розова на цвят, малка по структура. Напоследък букът използван в производството е с голямо търсене и стои по отношение на полярността на употреба като суровина на същото ниво като дъб и орех. Освен това букът е перфектно обработен и добре полиран и е доста достъпен за производителя. Той все повече навлиза в европейската част на нашия континент. Вратите от всички видове са направени или от залепена масивна дървесина, или от едно цяло парче. Продуктите със залепен масив са много по-евтини, което ги прави достъпни за купувачи със среден доход. Буковата дървесина, която се използва за производство на врати, е подложена на най-строгия контрол на качеството – материалът е подбран без пукнатини, които биха могли да възникнат по време на процеса на сушене.

врата с ключ

След като платното е направено, то е покрито с висококачествен лак, придобиващ окончателен вид и присъщ само на цвета на вратата, изработена от бук. В допълнение към атрактивния си външен вид, лаковото покритие значително увеличава експлоатационния живот на продукта, предпазвайки го от много отрицателни фактори.

Врата от бук и експлоатация

Използването на този продукт във всеки апартамент или къща ще създаде индивидуална атмосфера на стаята. Освен това буковите врати се ремонтират доста лесно. Например, когато се появят малки драскотини, достатъчно е просто да ги полирате с помощта на мек парцал и специален полиращ восък.

Цената на такива врати е по-висока от цените на други видове поради причината, че в производството се използва ръчен труд на достатъчно квалифицирани майстори. Но поради достатъчно големия брой букови врати на пазара, винаги има възможност да се избере най-добрият вариант, който ще отговаря на купувача.

Оставете коментар