Интересни факти за вратите

Тази статия ще посветим на няколко интересни факта за вратите:

Факт 1 – Вратата предпазва

Вратата се оказва значима част, от която и да е сграда. Тя предпазва от неканени гости, но е и символ и на гостоприемство. Една от китайските легенди ярко илюстрира отношението на човека към символиката на вратите. Съществува поверие, за историята на един китайски командир на име Юже Лианг, който успява да спаси града си от нахлуването на врагове. Той отвoрил градските порти, когато враговете му настъпвали към града. Това объркало противниците, тъй като портите били отворени и те предположили, че градът е пълен с войски, но всъщност Юже Лианг бил единственият войник там.

Факт 2 – Вратите и късметът в къщата

Не е излишно, понякога да си припомняме суеверия и знаци, свързани с вратите в къщата.

  1. Според Фън Шуй можете да спите, както желаете, но не напред с краката към вратата или прозорците. Такова положение на тялото се счита, че не е оптимално, за да се набави необходимата енергия и човек ще се събуди уморен, чувствайки се зле.
  2. Да стоиш на прага, според популярните суеверия, понякога е оправдано и нужно. Ако не намирате друг начин да се отпуснете и да премахнете отрицателната енергия, пристъпете на прага и се задръжте там няколко минути, мислейки за проблема си и дишайки дълбоко и бавно, след малко лошото настроение ще се изпари и умът Ви ще е по-бистър.
  3. Прагът е възможно да Ви помогне, привличайки късмет. Има популярен знак, според който монета под прага привлича просперитет в къщата. Сложете паричка някъде под прага на входната врата и сами се уверете в истинността на това поверие!

Факт 3 – Нютон, врати и котки

Каква е връзката между тях? Всичко е много просто. Исак Нютон е кредитиран за авторството на първата врата за котки в къщата. Всички знаем, че независимо къде се намира котката, тя винаги има собствено мнение– това е нейният закон. Именно специалните врати за котки спасяват собствениците им от постоянно обслужване на входната врата, когато котката им реши да излезе или да влезе. Прототипът на първата врата за домашни любимци се появява благодарение на Исак Нютон и неговата котка, която за пореден път се опитала да му попречи да проведе експеримент със светлина. Сър Нютон просто изрязал дупка във входната врата на къщата си.

Оставете коментар