Видове интериорни врати

Видове интериорни врати

Rate this post

За да изглежда цялостната картина на интериора хармонично, трябва да обърнете внимание на избора на стилистични и цветни решения за интериорни врати. В крайна сметка това е не само разделител на вътрешното пространство, изпълняващ функцията за защита от шум и течение, но и инструмент, който оформя външния вид на вашия дом! Нивото на комфорт в дома и изразителността, индивидуалността на дизайна зависят от правилния избор на продукта. Декоративната функция играе важна роля – достатъчно е да подмените всички врати, а интериорът ще се трансформира!

Интериорни врати – цвят и стил

По време на нов ремонт много хора се замислят как да изберат интериорни врати, които да отговарят на цвета и стила? Запомнете, няма точно правило за това относно характеристиките на сянка, декор или дизайн. Затова, не се страхувайте, когато не спазвате някакви стандарти, основното е въображението и вашето лично усещане за вкус! Препоръчително е да помислите върху външния вид на структурата на вратите още на етапа на разработване на дизайнерския проект, така че тогава да няма дисбаланс с покритието или между вратите на стаи, декорирани в различни стилове.

Как да съчетаем цвета на вратите с интериорните стилове?

С всяка украса на пространството е необходимо да се съсредоточим върху общата стилистична концепция на жилището. Ако стаите са декорирани в различни стилове, тогава дизайнът на специфични зони, като хола и коридора, се взема предвид. Избирайки интериорни врати, които са подходящи за цвета и стила на тези помещения, можете да осигурите хармонично възприятие на цялото пространство. Често към различни стилове могат да се подхождат модели с различни нюанси, но следните правила са основните фактори за компетентен избор:

  • Класика, барок: мека светлина или наситени топли тонове от естествено дърво;
  • Кънтри, етно: топли цветове с червеникав оттенък;
  • Прованс: леки тонове с ефект на стареене без блясък;
  • Минимализъм: студена светлина или тъмни нюанси;
  • Подарък: цветовете на тъмно дърво като венге или боядисани с емайл от всякакъв тон.

За стаи, декорирани в духа на класиката, етно, барок, кънтри, продуктите, които имат естествен вид на естествено дърво, също са идеални. Неутралните тонове ще бъдат подходящи във всеки стил, с изключение на ултрамодерни посоки като ъндърграунд, хай-тек и др. Студените нюанси перфектно се вписват във всеки модерен стил, който трябва да се комбинира само със същата студена светлина и тъмни тонове. Трябва да се има предвид, че колкото по-тъмна е дървесината, толкова по-голяма строгост ще бъде въведена в околната среда. Ако искате да придадете лекота и проветривост на атмосферата, по-добре е да изберете интериорни врати със светъл цвят, а моделите с червеникаво-червен оттенък са полезни, за да създадете домашен топъл комфорт.

Оставете коментар