Видове интериорни врати

За да изглежда цялостната картина на интериора в хармония, трябва да внимавате за решението си, относно стилистичните и цветни дизайни за интериорни врати. В крайна сметка това е не само разделител на вътрешното пространство, изпълняващ функцията за защита от шум и течение, но и инструмент, който оформя външния вид на Вашия дом! Нивото на комфорт в дома и изразителността, индивидуалността на дизайна, зависят от правилния избор на продукта. Декоративната функция играе важна роля – достатъчно е да подмените всички врати, а интериорът ще се трансформира!

Интериорни врати – цвят и стил

По време на нов ремонт хората се изправят пред различни дилеми, свързани с вратите, относно цветът и стилът им. Запомнете, не сте длъжни да следвате тенденции или някакви рамки, касаещи характеристиките на цвят, декор или дизайн! Затова, не се страхувайте, когато не спазвате някакви стандарти, основното е въображението и Вашето лично усещане за вкус! Препоръчително е да помислите върху външния вид на структурата на вратите още на етапа на разработване на дизайнерския проект, така че тогава да няма дисбаланс с покритието или между интериорните врати на стаите, декорирани в различни стилове.

Как да съчетаем цвета на вратите с интериорните стилове?

С всяка украса на пространството е необходимо да се фокусираме върху цялостната стилистична концепция на жилището. Ако стаите са решени в няколко отделни стила, тогава дизайнът на специфични зони, като холът и коридорът, се взема предвид. Спирайки се на вътрешни врати, които са в унисон с цвета и стила на тези помещения, можете да осигурите хармонично възприятие на цялото пространство. Често към различни стилове могат да си подхождат модели с различни нюанси, но следните правила са основните фактори за компетентен избор:

  • Класика, барок: мека светлина или наситени топли тонове от естествено дърво;
  • Кънтри, етно: топли цветове с червеникав оттенък;
  • Прованс: леки тонове с ефект на стареене без блясък;
  • Минимализъм: студена светлина или тъмни нюанси;
  • Рустик стил: цветовете на тъмно дърво като венге в комбинация с грубовати стени от камък.

За стаи, декорирани в духа на класиката, етно, барок, кънтри, продуктите, които имат естествен вид на натурално дърво, идеално си пасват. Неутралните тонове биха били отлични за всеки стил, с изключение на ултрамодерни посоки като ъндърграунд, хай-тек и др. Студените нюанси перфектно се вписват пък в така нареченият модерен стил, където задължително се съчетават единствено със същата студена светлина и тъмни тонове. Съществува максима, че колкото по-тъмна е дървесината, толкова по-голяма строгост се създава в заобикалящия интериор. Ако искате да придадете лекота и проветривост на атмосферата, по-добре е да погледнете към вътрешните врати със светъл цвят, а моделите с червеникав оттенък ще са Ви полезни, за да създадете домашен топъл уют.

Оставете коментар