Как да изберем входна врата за нашия дом?

Как да изберем входна врата за нашия дом?

Rate this post

Как да изберете най-подходящата врата, която идеално се вписва във вашата къща или апартамент от цялото разнообразие на входни врати на пазара? За да разберете как да изберете правилната входна врата и да не съжалявате, първо трябва да си отговорите на няколко въпроса, а именно:

  1. Къде ще бъде инсталирана вратата (в апартамента, на вилата)?
  2. Какви допълнителни функции са ви необходими (изолация, защита от шум и течения и т.н.)?
  3. Каква е цената, която сте готови да платите за входната врата?
  4. Какъв дизайн на вратите е подходящ за вашия интериор?
И така, имаме нужда от входна врата; как да изберем?

Изберете врата по предназначение

В зависимост от това къде ще бъде монтирана входната врата, критериите за нейния избор са различни. Кои са най-добрите врати за дома, апартамента и офиса?

Врата

Врати за апартамента

Вратата за апартамента трябва да има висока защита от шум и неприятни миризми, които могат да проникнат от входа. Надеждната заключваща система и подсиленото крило не трябва да бъдат твърде трудни за домакините. Оптимално е, ако заключващата система ще се състои от 2 ключалки от различен тип, поне една, от които е по-висок клас на устойчивост на взлом.

Врати за къща или вила

Вратите за къщата трябва да бъдат защитени от замръзване. Ефективен начин за предпазване от замръзване са вратите с термично счупване (всъщност това са две врати в една). Самата врата е защитена от отрицателното въздействие на влага, температурни крайности и ултравиолетово покритие чрез специални покрития.

Блиндирана врата

Как да изберем входна врата: професионален съвет

Ако сте измъчвани от шумни съседи, кучета лаят във верандата или тракащи асансьори, изберете вратите със звукоизолиран слой. Колкото повече такива слоеве, толкова по-тихо ще бъде във вашия дом. Но не забравяйте за изолацията на стените. Колкото и звукова да е входната врата, външният шум може да проникне и през тънки стени или прозорци. И също така през пролуките между рамката на вратата и стената, така че е важно не само да изберете тиха врата, но и да я инсталирате правилно.

За да направите къщата още по-топла и да предпазите семейството от чести настинки, отървете се от течения. За целта изберете врати с двоен контур уплътнения и ексцентрик, който контролира прилягането на вратата към кутията. Тези мерки ще бъдат ефективни и за защита от прах.

Изборът на входната врата се определя от условията, при които тя ще бъде инсталирана. Вашият район безопасен ли е? Има ли домофон и портиер? Има ли чести случаи на вандализъм и хакване на врати сред съседите? Какъв размер на вратата? И много други фактори.

Оставете коментар