Как да изберем входна врата за нашия дом?

Как да изберете най-подходящата врата, която идеално се вписва във Вашата къща или апартамент от цялото разнообразие на входни врати на пазара? За да разберете как да изберете правилната входна врата и да не съжалявате, първо трябва да си отговорите на няколко въпроса, а именно:

  1. Къде ще бъде инсталирана вратата (в апартамента, на вилата)?
  2. Какви допълнителни функции са ви необходими (изолация, защита от шум и течения и т.н.)?
  3. Каква е цената, която сте готови да платите за входната врата?
  4. Какъв дизайн на вратите е подходящ за Вашия интериор?

И така, имате нужда от входна врата – да започваме!

Изберете врата по предназначение

В зависимост от това къде ще бъде монтирана входната врата, критериите за нейния избор са различни. Кои са най-добрите врати за дома, апартамента или къщата?

Врата

Врати за апартамента

Вратата за апартамента трябва да има висока защита от шум и неприятни миризми, които могат да проникнат от входа. Надеждната заключваща система и подсиленото крило не трябва да бъдат твърде трудни за домакинството. Оптимално е, ако заключващата система ще се състои от 2 ключалки от различен тип, поне една, от които е по-висок клас на устойчивост на взлом.

Врати за къща или вила

Вратите за къщата трябва да бъдат защитени от замръзване. Ефективен начин за предпазване от замръзване са вратите с термично счупване (всъщност това са две врати в една). Самата врата е подсигурена от отрицателното въздействие на влага, температурни крайности и ултравиолетово облъчване, чрез специални покрития.

Блиндирана врата

Как да изберем входна врата – професионален съвет

Ако сте измъчвани от шумни съседи, кучета лаят на верандата или тракащи асансьори, изберете вратите със звукоизолиращ пълнеж. Колкото по-качествен е той, толкова по-тихо ще бъде във Вашия дом. Но не забравяйте за изолацията на стените, разбира се. Колкото и звуково изолираща да е входната врата, външният шум може да проникне и през тънки стени или прозорци. И също така през пролуките между рамката на вратата и стената, така че е важно не само да изберете заглушаваща шума врата, но и да я инсталирате правилно.

За да направите къщата още по-топла и да предпазите семейството от чести настинки, отървете се от теченията. За целта изберете врати с двоен контур уплътнения, които идеално прилягат на вратата към рамката ѝ. Тези мерки ще бъдат ефективни и за защита от прах.

Изборът на входната врата се определя от условията, при които тя ще бъде инсталирана. Вашият район безопасен ли е? Има ли домофон и портиер? Има ли чести случаи на вандализъм и разбиване на врати сред съседите? Какъв размер на вратата? И много други фактори.

Оставете коментар