Модерни материали за интериорни врати

Интериорните врати се използват навсякъде – в частни домове, апартаменти, офиси, магазини и институции. Основната им роля е разделянето на помещенията, създаването и обозначаването на отделно пространство. Но те често са важен елемент в дизайна на помещенията. Благодарение на голямото разнообразие от модели, сега можете да изберете структура на вратите във всеки стил и за всеки вкус. Платната се различават не само по външен вид, но и по материалите, от които са направени. Местоположението на инсталацията, експлоатационният живот и опциите за дизайн зависят от тях.

Интериорни врати от маса

Класическата версия на интериорните врати в къщата или апартамента. Такива модели се отличават с добри изолационни свойства и издържат дълго време, въпреки че изискват доста сложна поддръжка и внимание. Вратите са изработени от дърво в духа на империя, ренесанс, готика, прованс и други стилове. Те дори извършват груба обработка – фрезоване, художествена дърворезба.

Интериорна врата от стъкло

Необичайни модификации, които постепенно стават известни. Стъклата са чудесни за подреждане на бани, сауни, всекидневни, офиси, където не се изисква сериозна звукоизолация. Отличават се със сложност, разнообразие от декор, може да се използва почти всяко изображение. Служи в продължение на много години, не предполага трудна поддръжка.

С фурнир

Интериорните врати с фурнир са добра алтернатива на масивната дървесина, особено там, където не е възможно да се сложат дървени врати поради тежестта им. Освен това такива модели естествени, екологични и безопасни. Има няколко разновидности на такова покритие, които са разделени по ценови категории и методи на производство – фурнир, еко фурнир и онлайн. Последният е по-достъпен, но по-малко естествен и издръжлив.

С ламиниран паркет

Приличен и икономичен заместител на предишната версия. Перфектно имитира цвета и шарката на дърво, може да бъде в различни нюанси. Прилага се върху ПДЧ, не понася много добре влага и механични повреди. Най-често интериорните врати без фрезоване и друг декор се формират по този начин, той се заменя с прилагането на багет или къдрава дървена рамка.

PVC филм

Това е вариант за клиенти които имат ограничен бюджет, но търсят модели с по-изискан дизайн. PVC може да бъде направен във всеки цвят, включително да повтаря сянката, рисувайки естествен масив. Изглежда спретнато, не се нуждае от сложна грижа. Покритието е устойчиво на влага, удар и други влияния. Прилага се върху MDF, включително фрезован. Имат дълъг експлоатационен живот.

Рисувани

Емайлът е една от модните новости, която набира все повече фенове. Прилагането е доста трудоемко, в същото време се откроява с оригиналност, издръжливост и устойчивост на повреди. Има впечатляваща селекция от нюанси, които перфектно допълват интериора в различни стилове. На повърхността създава уникален, огледален матов или лъскав филм.

Оставете коментар