Предимствата на алуминиевите врати

Предимствата на алуминиевите врати

Rate this post

Подмяната на съществуващите ни досега врати с алуминиеви врати, ще ни донесе много предимства като направят нашия дом да изглежда още по-красив и стилен. Алуминият е материал, който се оформя лесно и е доста издръжлив. Здравата алуминиева рамка позволява остъклени системи с много по-високи размери от стандартните. Като вътрешният панел на вратите може да бъде термопанел или ПВЦ хънтър. Алуминиевите врати за баня придобиват голяма популярност в последните няколко десетилетия. Като първоначално всеки от нас е свикнал да ги вижда само в бял цвят, но благодарение на бързо развиващите се технологии се предлагат и други цветове освен бяло.

Като например може да видим и в цвят – златен и светъл дъб, венге и орех. Също голямо предимство при тях, е че могат да бъдат и плъзгащи, при което се спестява и място при самото отваряне. Изключително подходящи и за входове на жилищни кооперации, хотели, търговски помещения, офиси и много други сгради. Алуминиевите врати за баня са с изключително висока енергийна ефективност. Затова са изключително подходящи за апартаменти, предприятия, които ще намалят сметките си за ток.

Топлинната загуба при тях е намалена до 60%, и когато са в комбинация с прозорци ефектът е още по-добър. Изключително по-леки са в сравнение с дървените врати, при което се намалява и възможността от провисване и на крилото. Предлагат се врати, както с гладко покритие, така и с различни декоративни релефи.  Предлагат се и много модели със стъкло или огледало. При алуминиевите врати голямо предимство, е че няма да ви се налага периодично да ги освежавате било то с боядисване, смяна на фолио или нанасяне на защитен лак.

Единствено се нуждаят само от почистване. Почистването на лицевия профил става само с почистващи препарати. Също така при тях и монтажът е изключително лесен. Могат да бъдат монтирани в тухлени стени, панел, бетон или гипсокартон. Има възможност да се изработят и по индивидуални размери, като си изберем дизайна така, че да пасва добре и на останалия интериор на нащето жилище. Алуминиевите врати са подходящи и достъпни за всеки дом, където ще внесат уют, топлина и много приятно настроение.

Оставете коментар