Предимствата на алуминиевите врати

Подмяната на съществуващите Ви досега врати с алуминиеви врати, ще Ви донесе много неочаквани предимства, правейки Вашия дом да изглежда още по-красив и стилен.

Алуминиевите врати вече са различни

Алуминиевите врати за баня придобиват голяма популярност в последните няколко десетилетия. Като първоначално всеки от Вас е свикнал да ги вижда само в бял цвят, но благодарение на бързо развиващите се технологии се поръчват и в други цветове, освен скучното бяло. Като например, може да ги видите и в цвят – златен или светъл дъб, орех, венге. Също голямо предимство при тях, е че могат да бъдат и плъзгащи, при което се спестява и място при самото отваряне. Изключително подходящи са и за входове на жилищни кооперации, хотели, търговски помещения, офиси и много други сгради.

Плюсовете на алуминиевите врати днес

Алуминият е сред материалите, оформящи се лесно и е забележително издръжлив. Здравата алуминиева рамка позволява влагането на остъклени системи с много по-високи размери от стандартните. Като вътрешният панел на вратите може да бъде термопанел или ПВЦ хънтър. Алуминиевите врати за баня се отличават, дори с енергийна ефективност над очакваната. Именно това е причината, за да са подходящи за апартаменти и бизнес офиси, където ще повлияят положително на сметките за ток. Топлинната загуба при тях е намалена до 60% и когато са в комбинация с прозорци ефектът е още по-добър. Изключително по-леки са в сравнение с дървените врати, при което се намалява и възможността от провисване и на крилото. Ако предпочитате дизайн с гладко покритие или пък с различни декоративни релефи, няма проблем! Предлагат се и много модели със стъкло или огледало.

При алуминиевите врати голямото предимство, е при тях отпада задачата периодично да ги освежавате, било то с боядисване, смяна на фолио или нанасяне на защитен лак. Единствено се нуждаят само от забърсване от време на време. Лицевият профил се почиства с вода или с почистващи препарати.

Също така при тях и монтажът е изключително лесен. Могат да бъдат монтирани в тухлени стени, панел, бетон или гипсокартон. Има възможност да се изработят и по индивидуални размери, като си изберете дизайна така, че да пасва добре и на останалия интериор на жилището. Алуминиевите врати имат своето място и са достъпни навсякъде, където ще внесат не само практичност, но и уют.

Оставете коментар