С какво се отличава блиндираната врата?

Факт е, че във времето, в което живеем, всеки би следвало да подсигури себе си, семейството си и жилището си. За целта е хубаво да имате представа за някои основни качества на така наречените блиндирани врати.

• Естетика

От естетическа гледна точка, много хора гледат, освен вратата им да е стабилна, така и да изглежда добре. При турските серии, които са едни от най-предпочитаните у нас, е точно така. Можете да разгледате вратите и между различните модели, да направите избор – цветова гама, фрезовка и пълнеж. Входната врата е нещо, което се вижда от много хора, било то от съседи, семейство или приятели. Спрямо естетиката, цвета и орнаментиката е редно тя да бъде съчетана с интериора в апартамента или къщата, а именно с пода, стените и интериорните врати.

• Сигурност

Характерното при тези серии на блиндирани врати е, че имат три, шест или осем пасивни противовзломни шипа. Стабилността им се гарантира от това, че когато крилото е затворено, тези шипове влизат вътре в касата. Заключването е с една или с две отделни заключващи системи. Всяка е с по три на брой активни шипа. От вътрешната страна има допълнителен бонус от скрито резе. Патроните са с бронирани капачки, което е направено пак с цел Вашата безопасност.

• Изолация

Крилата са с метален лист и допълнително оребрение, а за да не се чува шума, както и в зимно време да се запази топлината на дома, моделите са с пълнеж от полистирен или вата. Блиндираните врати идват с технологично поставено уплътнение, също така и лайсна, която допълнително осигурява по-добра изолация, както и помага за изграждане на праг.

• Свобода на избор за посоката на отваряне

Хубавото днес е,че клиентите могат да избират посоката на отваряне, както и дали искат да се отваря навътре или навън. Преди е било прието, вратите да се отварят към жилището (навътре) и пантите да остават от вътрешната страна. Сега, когато всичко е вече много по-подсилено, с всякакъв вид подобрения, които да гарантират Вашата безопасност, всеки свободно може да избира начина на отваряне.

Оставете коментар