Как да се радвате по-дълго време на интериорните си врати?

Днес интериорните врати изпълняват невероятно много функции, включително естетически, което Ви позволява да подчертаете индивидуалността на стила на жилището. Ето защо, при избора на вратата се налага да погледнете по-обстойно на детайлите, функционалността и красотата ѝ.

За да изберете правилната врата, необходимо е да се съсредоточите, дори над най-малките подробности, свързани с нея. Некачествено покритие на качествена врата изглежда нелепо, съгласете се! Затова отваряйте очите широко и избирайте качествен и красив продукт! Освен това незначителните детайли, имат много сериозен ефект върху „експлоатационния живот” на вратата. Дръжки, панти, брави – колкото по-високо качество са, толкова по-голям период от време можете да им се радвате и използвате.

​Брави

Брава

Тяхната задача е очевидна – да затварят вратата, ако е необходимо. Бравите са измислени преди много години и са успели да минат през много модификации. В днешно време можете да ги намерите такива, каквито да Ви устройват спрямо цена, функции и качество. Наблюдава се една интересна тенденция напоследък – да се поставя тоалетен върток (резе) не само на вратите в баня и тоалетна, а и в други помещения като спалня, дневна, дори в детски стаи. Вариантът WC брава с върток позволява отварянето на вратата отвън с помощта на една обикновена монета, в случай, че някой е изпаднал в невъзможност да се справи сам. Така не се налага разбиването на вратата.

​Панти

Осова панта и панта тип Пеперуда

Пантите се монтират от вътрешната страна на касата, прикрепяйки крилото към нея. Те трябва да отговарят на редица стандарти. Някои от тях са:

  • да не допускат самостоятелно отваряне на крило;
  • да не скърцат при отваряне и затваряне;
  • да издържат тежестта на крилото;

Има два основни вида панти приложими за интериорни врати – панти тип пеперуда (лагерни) и осови панти. Монтират по три броя на крило, като обикновено са в цвета на дръжките.

​Дръжки

При избора на този аксесоар трябва да бъдете максимално внимателни, тъй като реално дръжката се използва постоянно, по много пъти на ден. Тук също са важни формата и стилът на изпълнение, които в идеалния случай подчертават цялостния стил на стаята.

​Стъкло

Стъклото поставено в интериорната врата, има само една функция – декоративна, но пък точно това помага да достигне повече светлина в тъмните коридори. В същото време, ако имате малки деца и искате да си сложите врата със стъкло, трябва да знаете, че при по-рязко затваряне или при удар с топка/играчка, има вероятност стъклото да се счупи. Възможно е детето да се нарани, също не е изключена и повреда на подовите настилки, както и допълнителни разходи. Ето защо не бива да пестите финанси за качествени стъклени врати, чиито стъкла са специални и свеждат тези нежелани инциденти до минимум.

Всичко е важно при избор на една интериорна врата, особено аксесоарите! Нека да не забравяме, че качествените артикули спомагат за по-дългото ѝ безпроблемно функциониране.

Оставете коментар