На какво да обърнете внимание, ако ще монтирате сами интериорните си врати

Прекрасно би било всеки да е запознат и да може да прави много неща, лично със собствените си умения, без да има нужда от професионалисти. Тук ще наблегнем на нещата, за които е нужна повече яснота, относно монтажът на интериорни врати, за да не се озовете в неприятна ситуация.

  1. Правилното взимане на размери – определено това е най-важната част, защото ако не вземете правилно размерите си, поръчаната врата може и да не е изобщо подходяща за Вас и да трябва да инвестирате отново средства в друг размер на продукт, дали било каса или крило. Най-точно се взимат мерки, когато сте свалили старите си каси и сте на готов строителен отвор – освен височина, широчина и дебелина на зида, обърнете внимание и на измерването на денивелацията на отвора Ви!
Размери отвор каса на врата
  1. Технически характеристики на вратите – запознайте се много добре с материалът, от който е изработена вратата, покритието ѝ, пълнежът ѝ, размерите на крилата, касите и первазите, за да сте уверени, че това е най-подходящата за Вас врата!
  1. Какво съдържа комплекта на вратата – много е важно да попитате имате ли всичко необходимо в комплекта, който Ви предоставят – например: брави, дръжки, панти, насрещници, болтове за монтаж. Също така трябва ли первазите на вратите да се подрязват допълнително под 45 ºили идват вече подготвени.
  1. Условия за експлоатация – необходима е яснота във връзка с грижата за вратите след монтирането им. Какво имаме предвид?
  • Почистване – определено трябва да сте информирани за покритието на вратите и да знаете какви препарати може да използвате, за да не ги повредите. Нашият съвет е да не използвате никакви абразивни текстури, най-добре е да ги почистване с мека, навлажнена кърпа!
  • Смазване – всяка една метална част от вратата – дръжки, панти, патрони, брави трябва да се смазва редовно. Попитайте какво биха Ви препоръчали точно за артикулите, които сте закупили!

Нашият съвет е определено да се доверите на професионалисти в областта, ако досега не сте монтирали врати или не сте наясно с точните размери на строителният Ви отвор.

Оставете коментар