На какво да обърнете внимание, ако ще монтирате сами интериорните си врати

На какво да обърнете внимание, ако ще монтирате сами интериорните си врати

Rate this post

Прекрасно би било всеки да е запознат и да може да прави много неща, лично със собствените си умения, без да има нужда от професионалисти. Тук ще наблегнем на нещата, за които е нужна повече яснота, относно монтажът на интериорни врати, за да не се озовете в неприятна ситуация.

  1. Правилното взимане на размери – определено това е най-важната част, защото ако не вземете правилно размерите си, поръчаната врата може и да не е изобщо подходяща за Вас и да трябва да инвестирате отново средства в друг размер на продукт, дали било каса или крило. Най-точно се взимат мерки, когато сте свалили старите си каси и сте на готов строителен отвор – освен височина, широчина и дебелина на зида, обърнете внимание и на измерването на денивелацията на отвора Ви!
Размери отвор каса на врата
  1. Технически характеристики на вратите – запознайте се много добре с материалът, от който е изработена вратата, покритието ѝ, пълнежът ѝ, размерите на крилата, касите и первазите, за да сте уверени, че това е най-подходящата за Вас врата!
  1. Какво съдържа комплекта на вратата – много е важно да попитате имате ли всичко необходимо в комплекта, който Ви предоставят – например: брави, дръжки, панти, насрещници, болтове за монтаж. Също така трябва ли первазите на вратите да се подрязват допълнително под 45 ºили идват вече подготвени.
  1. Условия за експлоатация – необходима е яснота във връзка с грижата за вратите след монтирането им. Какво имаме предвид?
  • Почистване – определено трябва да сте информирани за покритието на вратите и да знаете какви препарати може да използвате, за да не ги повредите. Нашият съвет е да не използвате никакви абразивни текстури, най-добре е да ги почистване с мека, навлажнена кърпа!
  • Смазване – всяка една метална част от вратата – дръжки, панти, патрони, брави трябва да се смазва редовно. Попитайте какво биха Ви препоръчали точно за артикулите, които сте закупили!

Нашият съвет е определено да се доверите на професионалисти в областта, ако досега не сте монтирали врати или не сте наясно с точните размери на строителният Ви отвор.

Оставете коментар