На какво да обърнете внимание, ако ще монтирате сами интериорните си врати

На какво да обърнете внимание, ако ще монтирате сами интериорните си врати

Rate this post

Няма нищо по-хубаво от това човек да е запознат и да може да прави много неща със собствените си ръце, без да има нужда от професионалисти. В тази статия ще Ви наблегнем на нещата, на които да обърнете внимание, за да не се озовете в неприятна ситуация.

  1. Правилното взимане на размери – определено това е най-важната част, защото ако не вземете правилно размерите си, продуктът, който закупите може и да не стане при Вас и да трябва да инвестирате отново средства в друг размер на продукта, дали било каса или крило. Най-точно се взимат мерки, когато сте свалили старите си каси и сте на готов строителен отвор – освен височина, широчина и дебелина на зида, обърнете внимание и на измерването на денивелацията на отвора Ви!
Размери отвор каса на врата
  1. Технически характеристики на вратите – запознайте се много добре с материалът, от който е изработена вратата, покритието ѝ, пълнежът ѝ, размерите на крилата, касите и первазите, за да сте сигурни, че това е най-подходящата за Вас врата!
  1. Какво съдържа комплекта на вратата – много е важно да попитате имате ли всичко необходимо в комплекта, който Ви предоставят – например: брави, дръжки, панти, насрещници, болтове за монтаж. Също така трябва ли первазите на вратите да се подрязват допълнително под 45 ºили идват вече подготвени.
  1. Условия за експлоатация –много добре да се запознаете за това каква трябва да бъде грижата за вратите след монтирането им. Какво имаме предвид?
  • Почистване – определено трябва да сте запознати с покритието на вратите и да знаете какви препарати може да използвате, за да не ги повредите. Нашият съвет е да не използвате никакви абразивни текстури, най-добре е да ги почистване с мека, навлажнена кърпа!
  • Смазване – всяка една метална част от вратата – дръжки, панти, патрони, брави трябва да се смазва редовно – попитайте какво биха Ви препоръчали точно за артикулите, които сте закупили!

Нашият съвет е определено да се доверите на професионалисти в областта, ако досега не сте монтирали врати или не сте наясно с точните размери на строителният Ви отвор.

Оставете коментар