Къде можем да поставим стъклени врати?  

 

Стъклените врати в днешно време намират все по-широко приложение в дома ни, и не само.

Стъклените врати са практични, тъй като се използва слънчевата светлина максимално, изглеждат много ефектно.

В много случаи се изготвят по поръчка на клиента, има огромно разнообразие от модели – принт, гравюри, матирани и т.н. Друго предимство пред обикновените интериорни врати- това е почистването. Стъклените врати се почистват бързо и лесно, даже и без препарат.

Недостатък, който можем да посочим –това е цената. Стъклените врати се оказват значително на по- висока цена отколкото интериорните в същия размер.

Един вариант за място, на което да поставите стъклена врата е в банята. Когато решите да поставите такава врата в банята, трябва да съобразите мястото на вратата с мястото на душа. И все пак не трябва да забравяме, че касата на вратите са дървени или с някакво покритие, което се оказва неподходящо за директно обливане с вода. Освен това стъклените врати нямат праг, който да спира водата. Затова, ако решите да поставите такава врата в банята си, съобразете следните особености: душа да не е в обсега на вратата, да не пръска директно в нея. Най- добре ще е да имате душ-кабина, например.

Стъклена врата с различни красиви елементи може да поставите и на помещения, които са по-тъмни, тъй като тази врата позволява навлизането на светлина в тъмното помещение.

Като идея, също може да помислите да я поставите и между две помещения- например хол и кухня. Имайте предвид, че само по себе си стъкленото крило не изолира достатъчно добре шум, затова го поставете на места, където това не е необходимо.На пазара се предлагат и различни  по дизайн стъкла принт. Такъв тип стъклена врата ще е чудесен завършек за всяка кухня.

Все по-разпространено е използването на стъклените врати в офиси, работни помещения, обществени сгради, фризьорски  и козметични салони.

Оставете коментар