Интериорни врати

Когато строите или ремонтирате, входната врата е внимателно подбрана, но понякога вътрешните врати се пропускат. Те обаче са от съществено значение, както за декорацията, така и за звуко- и топлоизолацията на техния дом.

Интериорните врати са не само полезни, те са неразделна част от декорацията. Съвременен или класически, пчелен или твърд, изборът е толкова голям, колкото разнообразен. Вътрешната врата е за ограничаване на пространствата, като същевременно се изолират помещенията и се запазва топлината вътре. Въпреки това, с оглед на разнообразието от съществуващи модели и в зависимост от вашия бюджет, изборът е по-труден, отколкото изглежда.

При  избора на интериорни врати трябва да се внимава и да се обръща внимание на съответните части, видът на вратата, но също така и системата за отваряне. 

Банята, спалните и тоалетните обикновено са оборудвани с плътни врати за уединение, но по отношение на дневната, трапезарията и кухнята изборът е по-широк и можете да избирате за стъклени врати, нека светлината да влезе щедро. Помислете за акустична врата за детска стая, която позволява да се намали шума, в сравнение със стандартните врати, които са по-малко ефективни.

Облицовка 

Тя покрива душата на вратата и представлява видимата повърхност на вратата, това са тънки панели от шперплат, дървесни влакна, меламин, ламинат. 

Пост-оформената врата 

Вътрешни врати, чиито облицовки в тънки панели от дървесни влакна имат леки релефи. При производството панелите се притискат в матрица, чиито форми следват, за да възпроизведат ребрата на дървото или да получат релефите, разположени върху вратите на дърводелството (рамка и корнизи). Те могат да имат твърдо централно ядро ​​или алвеоларен. 

Дърводелски врати

Вратата или панелната врата понякога се нарича ​​“традиционна врата“ вътрешна врата, която се състои от вертикални и кръстосани сглобки и елементи за пълнене (плътни панели и/или остъкляване). Материалите, използвани за изработването на стълбове и траверси, са от масивно дърво или ламинирано дърво (ленти от масивно дърво, слепени заедно), покрити с фурнировани листове от естествено дърво. За реализацията на панелите за пълнене, ние откриваме следните материали:

Масивно дърво (дъб, бук, ела …).

Шперплат с естествен фурнир.

Изработена от частици или не, покрита с фурнир от естествено дърво.

Оставете коментар