Алуминиеви или интериорни врати са по-подходящият избор за банята ви

Често при избора си на врати се затрудняваме, когато стигнем до помещения като баня, мокро помещение или такива, в които има влага. Това ни кара да се замислим какъв тип врати са подходящи и издръжливи на намокряне или влага – такива с влагоустойчива повърхност и/или врати направени изцяло за тази цел.
Ето няколко съвета:
– Избирайте спрямо това дали вратата ще се мокри пряко с вода или ще бъде подложена само на висока температура и пара.


Например, ако имате душ кабина, завеса или голямо отстояние от душа, където водата няма да достига и мокри вратата – съвсем спокойно можете да си сложите обикновена интериорна врата. В противен случай обаче, ще се наложи да си сложите алуминиева.
– Избирайте спрямо светлите си отвори също. Идва момент, в който отворите на жилището, в което живеете са по-тесни, като за мокри помещения и бани, това е съвсем нормално. Повдигам въпроса, понеже е логично, да искате да направите светлия си отвор по-голям или поне да запазите настоящите си размери, без да се стеснява. Това обаче е съпътствано с вземането на друг тип особени решения, а именно:
  – Ако отворът Ви е по-нисък от необходимото, вратата се подрязва във височина. Това обаче притеснява клиентите, защото има възможност след време от влагата, вратата да се надуе. Това, което предлагаме е крилото да се подреже в горната му част от към щурца, така че да е по-далече от пода, който се мокри и съответно влагата по-трудно да достига дотам. Друго решение е да си закупите силиконови тапи.
  – Ако искате да не стеснявате отвора си в широчина предлагаме прерязване на горната част на касата (щурца) и крилото в широчина от към пантите, след това се обкантва и не се създават подобен тип проблеми в бъдеще.
Ако обаче такъв тип решения не ви удовлетворяват и не са надеждни за вас, то съответно можете да се спрете на алуминиеви врати. Там също имате варианти и право на избор. Например, можете да изберете дали да дойде с или без огледала, праг и первази; цвят. Имате и още опции, само трябва да се поинтересувате.

Оставете коментар