Грижи за входната врата от естествен фурнир

Когато входната врата на нашето жилище е от дърво, ние трябва да полагаме грижи за нея, за да имаме възможност по-дълго време да ѝ се радваме. Затова и поддръжката на вратата включва допълнително боядисване, лакиране и полиране на покритието. Добре е над вратата да има изграден навес, който да я защитава и от външните неблагоприятни условия, влага и слънчеви лъчи.

Почистване и експлоатация на вратата

Трябва да се почиства и междувременно натрупването на прах, който нарушава структурата на вратата. Когато вратата ни е защитена от влага, слънце, както е на апартаментите, тогава и експлоатационният период е много по-дълъг. Но когато е на къща, вила или друго помещение, нейният живот намалява много по-бързо лошите атмосферни условия. В повечето случаи около година-две е възможно вратата от дърво да издържи на тези условия. И тогава е вече необходимо да запазим нейната структура, правейки ѝ козметичен ремонт. Врати, които са изложени на слънчеви лъчи и влага след време придобиват белезникав вид. Когато по вратата има тъмни ивици, които обикновено започват в долната част на крилото, то това е признак, че влагата започва да влиза в дървото. Затова е добре да си поглеждаме входната врата и ако забележим някакви изменения, трябва да вземем мерки и да я поправим.

почистващи препарати

Как да освежим входната врата

За да се погрижим за освежаването на повърхността на вратата от дърво е добре първо да минем с шкурка и да премахнем увредения слой и след това да почистим с мека влажна кърпа. След това нанасяме от двете страни на вратата по два слоя слънцезащитен полиуретанов лак. Този лак ще съхрани и защити структурата на нашата врата. С тези няколко стъпки ние ще можем да запазим вратата, при което се удължава и срокът на нейното ползване. Затова е добре да се освежава и почиства редовно, за да може и ние да се й се радваме по-дълго време.

Оставете коментар