Топ 5 актуални стила на вътрешните врати през 2020 г.

Знаем, че всяко жилище е уникално, със собствен индивидуален стил, дизайн, вкусове. Домовете ни в крайна сметка отразяват нашите личности, поради което много от нас изпитват удовлетворение, че ги правят уютни, топли и подходящи за гости и посетители. Въпреки че вратите са считани масово за практични продукти, не бива да ги омаловажавате, защото те изразяват Вашата индивидуалност, както по отношение на външен вид, така и по функция и оказват влияние върху цялостния Ви интериорен дизайн.

Процесът по избор на правилните интериорни врати, които да се съобразени с Вашия вкус и дом е невероятно важен! Това е чудесна новина за клиентите, които обичат да имат избор и му се наслаждават! Тенденциите често ни дават вдъхновение, така че за настоящата година сме съставили списък с топ 5 актуални стила на вътрешните врати. Ако преосмисляте модернизацията на вътрешните си врати, определено сте на правилното място за вдъхновение.

Ето, нашите топ 5 тенденции за стил на вътрешни врати за 2020 г. Все пак, четейки вземете предвид, че това са предположения базирани на популярност, функционалност и най-продавани продукти.

Класически врати

Тази категория в стила на вратите, ги определя като продукти с изчистен дизайн, който се използва най-вече в съвременните и модерни домове. Те имат обикновено завършена облицовка от двете страни и се предлагат и като външни врати. Те са изключително функционални и издръжливи.

Експертите на интериорния дизайн са определили, именно тези вътрешни врати като една от най-популярните врати на 2020 г. Причината е, че те са достъпни, бюджетни и с отличаващ се външен вид. Простите и гладки облицовки са сред качествата, които безспорно са търсени от харесващите минималистичния стил. Не бива да подлагате под съмнение, че тези врати осигуряват дълготрайност, функционалност, здравина и изолация в дома.

интериорна врата

Двойни врати

Порталните врати могат да бъдат също с плъзгащ и сгъваем механизъм. Те са направени от поредица от панели, които по същество се прибират към стената. Тези врати имат приложение за вътрешно и външно ползване, но най-често те са предпочитани вътре в дома, за да се оптимизира пространството на малките площи.

Какво прави двукрилите врати толкова привлекателни?

Едно от предимствата им са различните стилове, които допълват какъвто и интериор да имате, независимо дали е класически, съвременен или ексцентричен. Двойните врати са издръжливи, гъвкави и привлекателни. Те се слагат и като гардеробни врати, килерни врати и други в целия дом, където пространството е малко.

Пожарни врати

Специални врати, които спасяват човешки животи – това са противопожарните врати! Те се произвеждат с помощта на специализирани материали, които предпазват от пожари и се тестват в специфични условия, за да се гарантира, че могат да издържат според зададеният си коефицент. Съществуват строги разпоредби, ако притежавате търговска собственост, с цел единствено да се осигури безопасността на труда.

Какво прави противопожарните врати толкова привлекателни?

Пожарните врати не правят компромиси със стила или естетиката. Единствената разлика между противопожарните и стандартните врати е, че първите са изградени с помощта на компоненти, които служат за защита от пожари. Например, около краищата на противопожарната врата ще има набъбващото уплътнение – това е предназначено да се разширява, когато температурите достигнат над 200 градуса. Това запечатва празнината между вратата и рамката и пречи на дима.

Френски врати

Повечето хора знаят, че тези врати са с характерен външен вид и представляват две еднакви крила (обикновено с малки стъклени прозорци), поставени едно до друго, отваряйки се навън. Тези врати са най-полезни в задната част на къщата, така че да могат да създадат просторен вход към градинско пространство на открито. Много хора бъркат френските врати с такива за вътрешни дворове. Разликата между двете е, че вратите на вътрешния двор по-скоро се плъзгат, докато френските врати не притежават този механизъм. Вътрешните френски врати са чудесен начин да създадете повече пространство и да допуснете повече слънчева светлина в дома. Те са стилни и предлагат икономично решение за разделяне на две стаи. Ще намерите френски врати обикновено в дневната/трапезарията или в задната част на дома, която води към градината.

Плъзгащи врати

Те са най-търсени и желани за селските домове, но пък се превърнаха в гореща тенденция през последната година. Те осигуряват отличителен и уникален външен вид и привлекателност на дома, което е идеално, ако се стремите към интериор като никой друг.

Какво прави плъзгащите врати толкова привлекателни?

Селската им привлекателност, гъвкавост и функционалност са само част от причините, поради които тези врати са станали невероятно желани. Най-подходящи за съвременни и традиционни домове, те могат да добавят прекрасно усещане за характер във всяка стая.

Оставете коментар