Топ 5 актуални стила на вътрешните врати през 2020 г.

Топ 5 актуални стила на вътрешните врати през 2020 г.

Rate this post

Знаем, че всеки дом е различен, всеки има свой собствен индивидуален стил, дизайн, вкусове. Домовете ни в крайна сметка отразяват нашите личности, поради което много от нас се гордеят с това, че го правят уютен, топъл и подходящ за гости и посетители. Въпреки че вратите не са нещо, което считате за значителна мебелна част в дома, те изразяват вашата индивидуалност както по форма, така и по функция и оказват влияние върху цялостния ви интериорен дизайн.

Изборът на правилните интериорни врати, които да отговарят на вашия вкус и вашият дом е невероятно важен. Това е добра новина за тези, които обичат да имат избор! Тенденциите често ни дават вдъхновение, така че тази година сме съставили списък с топ 5 актуални стила на вътрешните врати. Ако преосмисляте модернизацията на вътрешните си врати, определено сте на правилното място за вдъхновение.

Ето нашите топ 5 тенденции за стил на вътрешни врати за 2020 г. Моля, имайте предвид, че това са прогнози, базирани на популярност, функционалност и най-продавани.

Класически врати

Тези врати предлагат опростен дизайн, който се използва най-вече в съвременните и модерни домове. Те имат обикновени облицовки от двете страни и се предлагат и като външни врати. Те са изключително функционални и издръжливи.

Експертите на интериорния дизайн са определили именно тези вътрешни врати като една от най-актуалните врати на 2020 г. Това е така, защото те са бюджетни, достъпни и предлагат уникален външен вид. Простите и гладки облицовки са това, което ги прави толкова привлекателни и популярни в минималистичния интериор. Можете да бъдете сигурни, че тези врати осигуряват дълготрайност, функционалност, здравина и изолация в дома.

интериорна врата

Двойни врати

Порталните врати могат да бъдат също плъзгащи се или сгъваеми врати. Те са направени от поредица от панели, които по същество се сгъват към стената. Тези врати могат да се използват като вътрешни или външни, но най-често те се използват вътре в дома, за да се оптимизира пространството на малки площи.

Какво прави двукрилите врати толкова привлекателни?

Те се предлагат в различни стилове, за да допълнят какъвто и интериор да имате, независимо дали е традиционен, модерен или съвременен. Двойните врати са издръжливи, гъвкави и привлекателни. Те могат да се използват като гардеробни врати, килерни врати и други в целия дом, където пространството е малко.

Пожарни врати

Пожарните врати са врати, които спасяват човешки животи. Те се произвеждат с помощта на специализирани материали, които предпазват от пожари, и се тестват срещу елементите, за да се гарантира, че могат да издържат толкова дълго, колкото е възможно. Съществуват строги разпоредби, ако притежавате търговска собственост, така че е важно те да издържат на определени горещини.

Какво прави противопожарните врати толкова привлекателни?

Пожарните врати не правят компромиси със стила или естетиката. Единствената разлика между противопожарните и стандартните врати е, че противопожарните врати са изградени с помощта на компоненти, които служат за защита от пожари. Например около краищата на противопожарната врата ще има набъбващото уплътнение – това е предназначено да се разширява, когато температурите достигнат над 200 градуса. Това запечатва празнината между вратата и рамката.

Френски врати

Френските врати са две еднакви врати една до друга и се отварят навън. Тези врати са най-полезни в задната част на къщата, така че да могат да създадат просторен маршрут към градинско пространство на открито. Много хора бъркат френските врати с такива за вътрешни дворове. Разликата между двете е, че вратите на вътрешния двор са плъзгащи се, докато френските врати не се плъзгат.

Вътрешните френски врати са чудесен начин да създадете повече пространство и да допуснете повече слънчева светлина в дома. Те са стилни и предлагат икономично решение за разделяне на две стаи. Ще намерите френски врати обикновено в дневната / трапезарията или в задната част на дома, която води към градината.

Плъзгащи врати

Те са най-подходящи и се намират в селските домове, но те се превърнаха в горещата тенденция през последната година. Те осигуряват отличителен и уникален външен вид и привлекателност на дома, което е идеално, ако се стремите към интериор като никой друг.

Какво прави плъзгащите врати толкова привлекателни?

Селската им привлекателност, гъвкавост и функционалност са само част от причините, поради които тези врати са станали невероятно популярни. Най-подходящи за съвременни и традиционни домове, те могат да добавят прекрасно усещане за характер във всяка стая.

Оставете коментар