5 Причини да не отлагаш купуването на нова входна врата

5 Причини да не отлагаш купуването на нова входна врата

Rate this post

Според статистиката всяка пета кражба на собственост се случва в апартаменти и къщи. Докато служителите на реда се борят със злодеи от всякакво естество, можем да търсим само начини да защитим дома си, себе си и близките. Сигурността на всеки дом започва от входната врата, така че към нейния избор трябва да се подходи много внимателно. Тя трябва не само да изглежда привлекателна и от двете страни. Трябва да бъде здрава, надеждна, издръжлива, да има висококачествена шумо и топлоизолация, да не пропуска миризми в дома. Има много производители на врати, но всички са нетърпеливи да научат един от друг иновациите на системите за сигурност, така че повечето от тях се опитват да се откроят поради естетиката и декоративните елементи.

Преди да купите входна врата, трябва да разберете от какво имате нужда. Изборът в този случай е много голям: от конструкции с минимум функции до красиви декоративни врати, украсени с фрезовки или с фигури от ковано желязо.

блиндирани врати

Разлики на входни врати между къща и апартамент

Основните разлики между входните врати на апартамент и къща са, че последните са проектирани за устойчивост на атмосферни условия, а също така могат да се направят и на нестандартни размери на вратата. В допълнение, входната врата в къща е един от елементите на фасадата, така че има специални изисквания по отношение на декорацията.

Когато избирате входната врата, трябва да се запитате колко важен е цялостният дизайн и материалът, от който е изработена. Разбира се, вратите с дървена ламперия, покрити със скъп лак, ще изглеждат скъпи и красиви във всеки вход или къща, но те имат много недостатъци. От каквото и масивно дърво да са изработени, всички те са доста силно податливи на механични повреди. Дори дъбът може лесно да се повреди с остри предмети.

Дебелината на метала – първото препятствие за крадеца

Силата на входната врата до голяма степен зависи от дебелината на металния лист. По този параметър можете да разделите офертите в следните категории:

Врати с дебелина на листа от 0,5 до 0,8 мм

Те са най-леките и евтини входни врати на пазара. Не трябва да очаквате надеждна защита от такъв дизайн: няма да е трудно да го отворите дори без специално оборудване. Предимството на такива врати е ниската цена, те могат да се използват на места, където не се предвижда активност на злодеи и има допълнителни фактори на защита, като втора входна врата или охранителна система.

Вратите с дебелина на листа от 1 мм

Те са по-скъпи, тук нападателят ще се нуждае от нещо по-сериозно от „отварачка за консерви”, за да ги отвори. Като икономическо решение за обикновен апартамент в безопасна зона, тази опция е доста подходяща. За други случаи такава дебелина на защитния слой се счита за недостатъчна и трябва да обърнете внимание на по-сериозните и издръжливи дизайни.

Врати с дебелина на листа от 1,2 до 1,5 мм

Масивни и трайни врати. Най-оптималният избор както за апартамент, така и за частна къща. Тази дебелина на металния лист е най-популярна сред купувачите и се счита за „златна среда“. Добро качество на ненатрапчиви цени.

врата с ключ

Врати с дебелина на листа от 1,8 мм и повече

Това са висококачествени охранителни врати, които са подходящи за монтаж дори в селски къщи. Допълнителни механизми за защита ще усложнят хакерството за опитен измамник. Вярно е, че това се отразява на цената им, а теглото на такива врати е много забележимо, така че ще бъдат необходими допълнителни панти на конструкцията.

Каквото и входна врата да изберете тя трябва да ви носи чувство за сигурност, за уют и не на последно място да пасва на интериора в дома. Доверете се на професионализма на консултант при такава важна покупка.

Оставете коментар