5 Причини да не отлагаш купуването на нова входна врата

Статистиката сочи, че кражбите от недвижимите имоти са челните позиции по честота. Докато отговорните органи се борят с нарушителите на обществените правила можем да открием само ефективни варианти да предпазим имота, себе си и обичните си хора. Сигурността е необходимост, обуславяща се още с входната врата, затова и не бива да се прибързва при избора ѝ, а необходимо да се подходи с внимание. Нейният привлекателен вид е от значение, но най-важното е да е здрава, надеждна, издръжлива, да има висококачествена шумо и топлоизолация, да не пропуска миризми в дома. Има достатъчно производители на врати и повечето нямат търпение да научат какви са иновациите на системите за сигурност, така че повечето от тях се опитват да се откроят поради естетиката и декоративните елементи.

Преди да купите необходимата входна врата, трябва да сте с ясна идея от каква имате нужда. Изборът в този случай е много голям: от конструкции с минимум функции до красиви декоративни врати, украсени с фрезовки или с фигури от ковано желязо.

блиндирани врати

Разлики между вратите за къща и апартамент

Най-съществените различия между входните врати за различните типове сгради, са че тези за къща са проектирани за устойчивост на атмосферни условия, а също така могат да се направят и в нестандартни размери, според отвора. В допълнение, входната врата в една къща е един от елементите на фасадата, така че има специални изисквания по отношение на декорацията ѝ.

Избирайки врата, която ще поставите на входа на жилището си, трябва да си отговорите първо – колко държите на цялостният дизайн и материалът, от който е вложен в изработката ѝ. Не е нужно да се доказва, че вратите с дървена ламперия, покрити със скъп лак, ще изглеждат скъпи и красиви във всеки вход или къща, но те имат много недостатъци. От каквото и натурално дърво да са направени, безспорен е факта, че са лесно компрометиращи се на повреди по повърхността им. Дори дъбът може лесно да се нарани с остри предмети.

Дебелината на метала – първото препятствие за крадеца

Масивността на входната врата е определяща и зависи от дебелината на металния лист. По този параметър можете да разделите офертите в следните категории:

Врати с дебелина на листа от 0,5 до 0,8 мм

Те са най-леките и евтини входни врати на пазара. Не трябва да очаквате надеждна защита от такъв дизайн на вратата: лесно ще я отворите, дори без специално оборудване. Предимството на такива врати е ниската цена, че те са приложими за места, където не се предвижда активност на престъпен контингент и има допълнителни фактори на защита, включващи втора външна врата или охранителна система.

Вратите с дебелина на листа от 1 мм

Те не са толкова бюджетни, като при тях влизащият с взлом ще се нуждае от нещо по-сериозно от подръчни средства, за да ги отвори. Като икономично решение за обикновен апартамент в безопасна зона, тази възможност е доста приемлива. За други случаи такава дебелина на защитния слой се счита за недостатъчна и трябва да обърнете внимание на по-сериозните и издръжливи дизайни.

Врати с дебелина на листа от 1,2 до 1,5 мм

Масивни и трайни врати. Най-оптималният избор, както за апартамент, така и за частна къща. Тази дебелина на металния лист е най-популярна сред купувачите и се счита за „златна среда“. Добро качество на достъпна цена, спрямо това което получавате.

врата с ключ

Врати с дебелина на листа от 1,8 мм и повече

Това са висококачествени охранителни врати, които се избират за ползване, дори в селски къщи. Допълнителни механизми за защита ще усложнят хакерството, дори за опитен измамник. Без съмнение, че това засяга цената им, а теглото на такива врати е много забележимо, така че ще бъдат допълнително необходими панти на конструкцията.

Входна врата, тя трябва да Ви вдъхва чувство за сигурност, уют и не на последно място да пасва на интериора в дома. Така, че следвайте тези указания и няма да сбъркате. Доверете се на професионализма на консултант при такава важна покупка.

Оставете коментар