Приложение на стъклото

Приложение на стъклото

2/5 - (1 vote)

Стъклото е често използван и сигурен строителен материал, който е доказал своите качества във времето. Днес то се използва под различна форма и разновидности, които се отличават помежду си по свойства и възможности, в зависимост от своето приложение.

– Дограми

Прозорците осигуряват на дома Ви естествено осветление. Самият избор на пазара е огромен. Подмяната или поставянето на нови Ви осигурява, както уют, така и по-ниски сметки за електроенергия.

– Врати

Стъклените врати са все по-предпочитани при оборудване на офис сгради, заведения и магазини, но освен това намират приложение и като интериорни врати. Те са красиви, стилни, а с подходящия обков могат да бъдат и много добре изолирани. За изработка на врата се използва закалено стъкло, с дебелина 8-10мм, което при счупване се разпада на ситни частици, което от своя страна не позволява да се нараните. Могат да се разграничат няколко вида: Първият ще наречем „стандартен” модел. При този модел Вие сами избирате от коя страна да бъдат сложени пантите. Ако решите да са странично поставени, това ще позволи на вратата да се отваря странично. В зависимост от приложението, стъклото може да бъде матирано или цветно, с цветен принт или гравюр.

Вторият вид – това са плъзгащите. Вратите от този тип добиват широка използваемост при обществените сгради и офисите. Могат да са монтирани на таван или стена, като движещият се механизъм може да е видим или скрит. Към тях спадат и вратите тип „хармоника”, които са подходящи за тераси, заведения и т.н. Най-общо казано те представляват стъклени пана, които се движат по релса с водещ долен профил. Практични и удобни са в случай, че в даден момент искате да „премахнете“ изцяло вратите и пространството да се отвори.
Слагат се различни видове заключвания за стъклени врати, като може да избирате между: долно, горно и странично.

Приложението на стъклените врати е многобройно. От вход на магазин или сграда, до вътрешна врата в дома, врата за баня или салон за красота, складови и свързани помещения.

– Капандури

Капандурите добиват все по-голяма популярност сред собствениците на имоти заради ползите, които предоставят. Както отбелязахме по-нагоре използването на стъкло осигурява естествено осветление на дома, без да ограничава пространството. По този начин стават идеално решение за осветяване на тавански помещения.

Оставете коментар