Приложение на стъклото

Стъклото е често използвано и приложимо, като е доказало своите качества във времето. Днес, то се използва под различна форма и разновидности, които се отличават помежду си по свойства и възможности, в зависимост от своето приложение.

​ Дограми

Прозорците осигуряват на дома Ви естествено осветление. Самият избор на пазара е огромен. Подмяната или поставянето на нови Ви осигурява, както уют, така и по-ниски сметки за електроенергия.

​ Врати

Врати със стъкла са все по-предпочитани при оборудване на офис сгради, магазини, обществени заведения, но намират своето заслужено място и като интериорни врати в частни жилища. Те са красиви и стилни, а с подходящия обков могат да бъдат и много добре изолиращи.

Използването на закалено стъкло с дебелина 8-10 мм, при вътрешните врати, е на практика задължително. Така безопасността на потребителя е гарантирана, тъй като при случай на счупване, то се разпада на ситни частици, което от своя страна не позволява нараняване.

Могат да се разграничат няколко вида – първият ще наречем „стандартен” модел. При този модел Вие сами избирате от коя страна да бъдат сложени пантите. Ако решите да са странично поставени, това ще позволи на вратата да се отваря странично. В зависимост от приложението, стъклото може да бъде матирано или цветно, с цветен принт или гравюр.

Плъзгащите врати също могат да са стъклени крила или елементи. Известно е, че те добиват широка използваемост при обществените сгради и офисите. Могат да са монтирани на таван или стена, като движещият се механизъм може да е видим или скрит. Към тях спадат и вратите известни като „хармоника”, които са подходящи за тераси, заведения и т.н. Най-общо казано те представляват пана от стъкло, чието движение се осъществява по релса снабдена с водач при долния профил. Практични и удобни са в ситуациите, когато изпитвате желание да „премахнете“ изцяло вратите и пространството да се отвори. Към моделите се поставят разнообразни заключвания, като може да избирате между: горно, долно и странично.

Приложението на стъклените врати е достатъчно популярно. Виждаме ги навсякъде – при бизнес сградите снабдени с грандиозни автоматични стъклени врати до вътрешни врати с красиво принтирани картини от стъкло в домовете.

Капандури

Капандурите добиват все по-широка употреба сред собствениците на имоти, заради ползите, които предоставят. Както отбелязахме по-нагоре използването на стъкло осигурява естествено осветяване на помещенията, без да ограничава пространството. По този начин стават идеално решение за осветяване на тавански помещения.

Оставете коментар