Скритите тайни врати

Общоприето е че монтирането на скрити врати е с цел укриване на  помещение с тайна врата. Благодарение на тази хитрост домът получава вход към допълнителна стая за която никой не знае. Има няколко вариации на скрити врати. Те се различават по материали за производство, принцип на отваряне, ниво на маскировка и тип на конструкцията.

Логично е, че най-популярните скрити врати са тези, които са направени за последващо боядисване. Те нямат дръжки, задвижването става от малък тласък или с бутане на лост. Отварянето чрез лост се монтира или ако е възможно да се  проектира, така че никой да не види или да няма желание да бутне лоста. По желание, лостът се маскира с фигура. Предимството на този тип врата е, че те се сливат перфектно с покритието на стените. За това ще помогнат и правилно подбраните материали, тапети или плочки.

Плъзгащите тайни интериорни врати трябва да бъдат инсталирани в сгради с кухи стени. Този дизайн все по-често се използва, за да се спести място, отколкото по предназначение. Задвижват се с помощта на механично действие на лице или на автоматизация. Конструкциите могат да бъдат използвани както между стаи, така и вътре в помещението, за определяне на граници в пространството.

Всяка домакиня ще оцени скритата врата. Такава конструкция може да се направи във всяка една стая. Тя се използва за съхранение на различни видове неща, като например зимнина или обувки. Едва ли някой иска да покаже на всеки гост какво съхранява в дома си, такава врата служи за изключително полезно прикритие.

Скрити тайни врати тип „хармоника“ се срещат често в апартаментите. Продават се доста по- евтино в сравнение с вратите изработени от материали, като МДФ или ХДФ, и за това често се купуват. Вратата се състои от няколко надлъжни панела. По време на отваряне те се сгъват, освобождавайки прохода.

Правилното повърхностно покритие и дизайн на вратата, ще помогне  да се скриете допълнителната стая и ще спестите място.

Оставете коментар