Бърза поправка на скърцащите панти

Не е от значение дали закупените врати са стари, нови, евтини или скъпи. При постоянна употреба е съвсем нормално пантите да започнат да издават изключително неприятни звуци, като скърцане и бръмчене. През деня, това остава незабелязано или дори да бъде, то много бързо човек привиква с шума и не му обръща внимание, докато вечер когато е тихо и спокойно, тези шумове създават дискомфорт, особено за околните, които са се отдали на съня.

Всеки се пита как да премахне шума, който пречи на спокойствието му, затова отделете малко време и се информирайте. Гарантираме Ви, ще видите колко лесно и бързо може да се справите със скърцащата врата.

Най-напред потърсете откъде идва проблемът на тези така неприятни звуци, най-често бива липсата на грес в пантите или цялостното ѝ износване. Прахът също е една от причините, когато се натрупа по повърхността.

Как да се справите с проблема?

Питате ли се как да смажете вратата си, знайте че на пазара има много вещества, можещи бързо да отстранят проблема. Ето и някои от тях:

  1. WD-40 – e специална течност, най-разпространена при автомонтьорите, но е и подходяща и за тези битови нужди;
  2. Солидол – е популярна домакинска смазка за обкова на вратите;
  3. Литол – е изключително подходящ както за вътрешни, така също за външни врати, поради своята водоустойчивост и студоустойчивост;

Със сигурност има и още, изборът не е малък, а вече и във всички големи магазини има компетентни лица, които ще Ви насочат към най-добрия избор.

Какво не бива да правите?

Тези, които са решили да отстраняват битови проблеми с помощта на импровизирани средства, са устремени и насочени изцяло към това да премахнат скърцането възможно най-бързо, но не се замислят за последствията от това. В случай, че мислите растителното масло като решение на проблема със скърцането, то напротив, по-скоро би го усложнил, шумът ще спре за няколко дена, няма да Ви безпокои, но след време растителното масло ще увеличи своята гъстота, ще потъмнее, ще се втвърди и тогава вече ще е необходима изцяло смяна на пантите, което си е едно допълнително главоболие.

Спестете си излишното напрежение и се ориентирайте към предназначени за това продукти. Бюджетни са и не свършват на едно ползване, което Ви гарантира спокойствие за дълъг период от време и във всеки удобен момент за Вас. Желателно е да се грижите отговорно за своите врати.

Оставете коментар