Вратите като акцент в стаята Ви

Не забравяйте, че интериорните врати изпълняват не само практични, но и естетически функции. Те могат елегантно да подчертаят пространството на Вашата стая и с правилния подход дори да се превърнат в основния акцент. Вътрешните врати заемат място във Вашия интериор, така че можете да избягате от „клишето” те да служат само за отделяне на две помещения, а да направите така че да станат акцентът на Вашия дом. Освен това в момента практически няма ограничения за избора на конкретен модел. Особено за тези, които са в началния етап на ремонта. Можете да изразите въображението си или да използвате съветите на професионалисти – и в двата случая ще намерите оригинален резултат, който Вие и Вашите гости ще харесате. За да изберете правилния дизайн за всяка отделна стая, е важно да знаете основните правила. По-долу даваме няколко препоръки.

Въпреки факта, че ширината на вратите в една стая може драстично да се различава, височината им трябва да бъде една и съща. Такъв баланс е необходим, така че целият интериор на къща или апартамент да изглежда хармоничен.

Препоръчително е да изберете крилата на вратите да са в едно стилно решение, за да не създавате усещане за хаотично проектиран интериор.

Включете различни декоративни елементи в крилото на вратата. Например, наскоро стъклените крила станаха много популярни, като те не само придават оригиналност на дизайна, лекота и прозрачност, но и спомагат за пропускането на светлината в съседната стая. Не бива обаче да се забравя, че такива крила са нежелателни да се използват в стая с малки деца или домашни любимци поради тяхната несигурност.

В допълнение, вратите изработени от естествено дърво, могат да бъдат украсени с дърворезба, която с висококачествен дизайн ще бъде отличен акцент на продукта и ще подчертае оригиналността на стаята. Очевидно е, че подобна ръчна работа ще трябва да бъде допълнително заплатена, но ние Ви уверяваме, че като видите крайния резултат, няма да съжалявате за такъв избор.

Ако пък не желаете да сменяте вратите, а само да ги освежите тогава идеална идея е боядисването им.

Оставете коментар