Важността на покритието при интериорните врати

При избирането на интериорни врати, освен цената, са важни също и самите характеристики на дадената врата. На всички им е приятно, когато чуят, че даден продукт е евтин, но често това е подвеждащо. Всеки ще се съгласи, че твърде евтиното не е на хубаво. Качествената интериорна врата се състои от: качествен основен материал (например HDF), качествен обков, хубав пълнеж и разбира се, покритие, което е устойчиво на наранявания и би издържало на различни ситуации. А именно покритието кара вратата да изглежда привлекателно. То е външният вид, облицовката, която ще гледаме всеки ден в дома си.

Покритието на интериорните врати трябва да е устойчиво на промени във влажността и температурата, да изглежда естетически и да служи дълго време. Какво покритие е по-добро за интериорни врати? Какъв вид покритие ще бъде надеждно и издръжливо? Тези въпроси често възникват сред тези, които са решили да сменят вратите между стаите при ремонт на жилището. Съвременните производители предлагат широка гама плоскости за врати с много разнообразни видове декоративни покрития, които имат различен външен вид, устойчивост на износване и издръжливост.

За да изберете правилно дизайна на вратата, трябва да имате представа за покритията. Чудите се колко пък различни видове покритие може да има? Ами, въобще не са малко.

Бял гланц на интериорна врата

Основни материали за декорация на врати:

  • Ламиниран паркет;
  • PVC фолио;
  • Емайл;
  • Фурнир с фини линии;
  • Естествен фурнир
  • Бояджийски и лакови материали
  • Полипропиле;
  • CPL-пластмаса.

Всички те са екологични, не отделят токсични вещества, които могат да навредят на човешкото здраве, домашни любимци и околната среда. Ето, защо дизайни на интериорни врати с всякакъв вид декоративно покритие, могат да се монтират в апартаменти и частни къщи, офиси и търговски помещения. Всяко от тези покрития има своите плюсове и минуси, дори и най-скъпото покритие не е без определени недостатъци. Всички тези фактори трябва да се вземат предвид, когато решавате кое покритие да изберете за жилищно, офис или търговско помещение.

Оставете коментар