3 начина за устойчивост на атмосферни влияния за блиндирана врата тази зима

С наближаването на зимата е все по-важно да се уточни, че блиндираната Ви врата е устойчива на атмосферни влияния и е в състояние да издържи на всички метеорологични условия. Като сте наясно, дали сте подготвени, можете не само да избегнете неочаквани разходи и щети, но и да гарантирате, че домът Ви остава топъл, защитен и сух тази зима, благодарение на блиндираната врата.

Уплътнение около вратата

Един от най-лесните и най-често срещаните начини за устойчивост на атмосферни влияния на Вашия дом и блиндирана врата е да добавите уплътнение около отвора на входната си врата.

Уплътненията обикновено са много лесни за поставяне, тъй като дават възможност да бъдат нарязани по размер, а също така често са закрепени със самозалепващо се покритие. Обикновено се произвеждат от каучук и/или пяна, но могат да бъдат закупени и от силикон и винил.

Поставете уплътнение по дъното или дори около цялата каса на блиндираната врата, за да редуцирате загубата на топлина, течения и дори при някои обстоятелства да се предотврати навлизането на вода.

Гумени четки под крилото на вратата

Предлагат се гумени четки/уплътнители, за да се намалят топлинните загуби и да се предотврати навлизането на течения в дома през пролуките под блиндираната врата.

Най-често срещаната форма на четка за вашата блиндирана врата се състои от пластмасова или метална фиксираща плоча, с прикрепени дебела гума наподобяваща четка. Те позволяват на вратата да се движи напълно ефективно, но не позволяват на теченията да влязат в къщата. Те също могат да бъдат намалени по размер, ако са по-дълги от необходимите, за да покрият размера на пролуката между вратата и пода.

Проверка на всички механични части по вратата

Друг начин да се уверите, че блиндираната Ви врата е устойчива на атмосферни влияния и готова за зимата, е да се гарантира, че всички части по вратата са в стабилно състояние и са поставени достатъчно плътно. Ако дръжките, ключалките, пантите или ключалките на вратата са счупени или не са монтирани правилно, входната врата може да е разхлабена и да се стигне до измятане и дори нужда от поръчка на нова.

Ето защо, е важно да проверите, дали блиндираната врата Ви е монтирана правилно, така че да не са оставени пропуски от двете страни на вратата и да проверите, дали няма хлабави винтове, повредени връзки или счупен обков на вратата. Ако има такива убедете се, че те са затегнати и сменени, за да имате врата, която седи плътно в касата и да предотвратите, дори минимална загуба на топлина.

Оставете коментар