Съчетаване на интериорните врати с блиндираната входна

В момента живеем в свят, в който всичко трябва да бъде много симетрично и издържано. Много хора дори прибягват до това да правят корекции по себе си, за да бъдат модерни и актуални. В представите на всички за перфектното жилище също присъства тази линия на мислене – а именно всичко да бъде съчетано много добре, да няма нещо прекалено или нещо да липсва. Има и страшно много хора, които прибягват до услугите на дизайнери, които да им помогнат с решението при съчетаване на цветове, стилове и форми. В тази статия ще Ви покажем двете основни концепции, които се следват при избора на интериорни врати за вътрешния дизайн и блиндирана врата за входа на дома. Естествено интериорните дизайнери не биха били много доволни от това наше решение да Ви разкрием тези малки „тайни”.

Комбинирайте смело с Вашата входна врата

Концепция 1 – всички врати ( и интериорните и входната) да бъдат в един и същи цвят. Това обаче доста трудно се постига, защото голяма част от блиндираните врати са много индивидуални и при цветовете им не може да се експериментира много. Но все повече производители са наясно, че клиентите ни търсят точно това и на пазара се появяват все повече „комбинации” между входната и интериорните врати в едно жилище. И не само цветово, но и що се отнася до орнаментите, шарките и детайлите на вратите се постига синхрон. Изборът на цвета на интериорна и блиндирана врата много зависи и от вътрешния изглед на дома Ви. Много клиенти избират вратите да са в много близък цвят до стените и подовата настилка, за да не се открояват – затова и те не залагат на много разчупени и различни модели.

Концепция 2 – тук се залага на контрастът. Какво имаме в предвид? Ако блиндираната Ви врата е в цвят близък до латекса и подовата настилка, то интериорните врати трябва да бъдат в доста по-различен цвят, за да се отличават и да изпъкнат. Хората, които залагат на този избор предпочитат по-интересни, модерни и уникални врати, които да са акцент в жилището им. Друг избор, който все по-често навлиза като тенденция е блиндираната врата на входа на дома Ви да е в по-близък цвят до цвета на помещението, към което води.

Оставете коментар