Светлата интериорна врата и нейната цветова палитра

Светлата интериорна врата и нейната цветова палитра

Вратите са едни от най–важните елементи в едно жилище. Според цветът на дизайна може да се допълни цялостния образ на дома. Едни от най-популярните и най-предпочитани врати са тези в светлата цветова гама.

Като в тази гама влизат цветовете: бял, бежов, сив, светло кафяв и златист. По-надолу ще опишем по-обстойно тези цветове и техните комбинации.

Белият и сивият цвят са неутрални и се водят дори за универсални, заради способността им да се вписват много добре в повечето интериори.

Бялата врата е една от най-харесваните и купувани врати, заради свойството си да разширява визуално стаята. Тя създава усещане за хармония и комфорт в помещението. Такива врати със стъкло също изглеждат много оригинално.

Може да бъдат с матирано стъкло, прозрачно или с огледало.

Сивата врата

– този цвят е малко по–труден за комбиниране с интериора. Сивото има много нюанси, които също носят усещане за лекота и спокойствие. Много добра комбинация се получава, когато вратата е сива, а стените са бели.

Кафявата врата

– този цвят внася много топлина и комфорт в помещението. Той символизира надеждност и домашен уют. Също така е много подходящ за гостни или кухни. Вратите с тези цветове се комбинират много добре с мебелите и повечето интериори.

Интериорна врата

Бежовата врата

– този цвят също е неутрален  и много добре се съчетава в интериора. Бежовите врати се поставят освен в контрастен интериор и в такъв, където няма интериорни елементи с подобен цвят. Бежовата врата изглежда много добре с бели или светло сиви стени.

Златист цвят

Той е един от най–вдъхновяващите цветове. Представен е от цветовете златен дъб и орех. Тези цветове внасят много топлина и уют в стаята.

Светлите интериорни врати от Златев Варна са едни от най-широко разпространените, тъй като при тях не е неободимо да се подбират внимателно мебели, дизайн, стени и подове. Тези врати са актуална модна тенденция и са често използвани в дизайна на жилища и помещения. Благодарение на тях домът ни изглежда много освежен, светъл и просторен. Внасят чистота и светлина, която ни кара да се чувстваме много уютно и позитивно.

Оставете коментар