Ръководство за подмяна на входна врата

Ръководство за подмяна на входна врата

Комплекти за смяна на врати

Алтернатива на подмяната на цялата каса е използването на комплекти за смяна на врати, като „Replace Door Systems от Pease Industries”. Тук вратата е окачена в малка стоманена рамка ( от 5см до 10см ), която се закрепва към старата. Буквално се монтира отгоре.

Предимствата включват лесен монтаж и допълнителна сигурност заради старата стоманената рамка. Тези комплекти обаче намаляват първоначалното отваряне, предлагат се само в няколко размера и не могат да бъдат монтирани върху изгнили дървени каси.

Нашият съвет отново: Премахнете всичко старо. Оформете възможно най-голям отвор за монтаж. Поставете една надеждна сама за себе си входна врата.

Всичко, което се предлага на пазара на по – ниска цена, което „облича” , поставя се отгоре и т.н. е временно решение на проблема.

Входна врата за къща

Дизайн на входните врати

Повечето производители предлагат десетки стилове на входни врати и ще намерите богат избор в цветовете при панелите на вратите, в повечето търговските центрове и търговците и вносители на врати. Имате опцията да проектирате и своя собствена врата! Някои производители ви позволяват да посочите типовете панели и опции за стъкло, които искате. Но тези врати трябва да бъдат специално поръчани и да отнемат двойно/ тройно със сигурност повече време за изработка и доставка. Трети вариант е местният дърводелец или Мебелната работилница да изгради дървена врата според Вашите спецификации. Отново недостатъците са времето и парите.( при всички положения повече от стандартните)

Най-добрите материали за входни врати

Може би най-важното и специфично решение, което зависи от вас, е от какво е направена Вашата врата. Има варианти с комбинация между няколко материала. Например много врати от фибростъкло и стомана имат рамки от дърво. Но това е повърхностният материал, който най-много влияе на външния вид, издръжливостта, сигурността и цената.

Дървени врати

Дървените врати са най-често срещаните. Универсалността и красотата са силната им страна. Такива входни врати са с естествен завършек и дървените врати по поръчка се предлагат във всички разновидности на кафявата гама ( и не само).

Дървена Входна Врата

Стоманени/метални врати

Стоманената врата е най-добрият Ви залог, ако сигурността и издръжливостта са основни приоритети. Стоманените врати са по-здрави от вратите от дърво или фибростъкло и няма да се напукат или изкривят. Всякакви вдлъбнатини или изпъкналости на тези врати могат да бъдат издърпани и замазани с комплект за авторемонт! Точно това ги прави най-избираните врати на пазара за къщи. Всички стоманени врати имат вътрешна рамка от дърво или, за по-голяма здравина, от стомана. Кухините в рамката са изпълнени с изолация от пяна с висока плътност. Премиум вратите обикновено имат обшивка от 24 габарита и стоманена рамка, въпреки че някои предлагат по-тежка стомана (представена с по-малък брой). Повърхността обикновено е гладка или има релефен рисунък от дървесни зърна.

Оставете коментар