Кои са добрите входни врати?

Добрите врати предпазват от студа, идващ отвън, от шума, водоустойчиви са и предпазват от кражба с взлом.

Топли врати

Според полското законодателство коефициентът на топлопреминаване U за входна врата трябва да бъде максимум 2,6 W / m²K. Тези врати обаче не са достатъчно топли, така че е по-добре да инсталирате модели с най-ниския U параметър, по-малък от 2,0 W / m²K. Струва си да вложите време и пари в добра врата, като препоръка от нас и да закупите модел от категория блиндирани врати. Забележка – когато питате продавача за коефициента U, уверете се, че той Ви дава параметър за цялата врата, а не само за профили или стъкло.

Акустична изолация

Този параметър е особено важен, когато живеем в шумен квартал. Блиднирани врати с добър коефициент Rw (изразен в dB) ще бъдат ефективни за намаляване на външния шум. Какво означава добър Rw? Стандартът е 30 dB, но колкото по-висока е тази стойност, толкова по-добре. В допълнение, акустичната изолация на вратата е по-добра, когато е фалцова и има уплътнение (едно или две) на рамката или крилото.

Водоустойчиви

Това е много важен параметър за врати, които ще бъдат директно изложени на вредни атмосферни условия. Водонепропускливостта е маркирана със символи от 1А до 9А – колкото по-голям е броят, толкова по-плътни са макетите. Външните врати не трябва да са по-малко от 3-4 А. Врати от по-ниски класове могат да се използват там, където входът на апартамента е откъм стълбището.

Блиднирана врата с висока степен на сигурност

Удобен вход

Входната врата трябва да бъде най-малко 90 см широка и 200 см висока. Ако планирате да вкарвате по-мащабна мебелировка или уреди, струва си да помислите за асиметрични двукрили врати. Най-често те са широки 90 см, плюс 40 см страничен отвор. Особено вратите от алуминий могат да имат големи размери. Тези модели врати се характеризират с много висока степен на топло и звукоизолация. Алуминиевите панели се предлагат в много дизайни и цветове, както и със вложени стъклопакети.

Сигурности и защита

Безопасните врати, наречени „врати против взлом“, се класифицират, според 6 степенна класификация. Клас 3 се счита за добра охранителна врата препоръчителна за големи сгради, докато в самостоятелните къщи, те трябва да бъдат клас 4 или 5. Най-сигурните врати за тази цел са блиндираните врати. Класовете означават устойчивост на опит за взлом с използване на специални инструменти – колкото по-висок е класът, толкова по-дълго е необходимо да се пробие вратата. Сигурността на вратата се потвърждава от сертификат, издаден от Института за прецизна механика.

Оставете коментар