Как да изберете мечтаните интериорните врати за Вашето жилище?

Как да изберете мечтаните интериорните врати за Вашето жилище?

Rate this post

Преди да започнете да ходите на „лов за врати” по магазините, трябва да изберете модел и цвят, трябва да сте запознати с материалите, от които се произвеждат интериорните врати. И не на последно място, да определите бюджета, който ще отделите за тяхното закупуване.

Вътрешните врати се използва не само за разделяне на различните помещения, но влиянието, което оказват върху изграждането на цялостния интериор е голямо. Вратите могат да се съчетаят, както с мебелите, така и с останалата част от интериора. Вече се предлагат голям асортимент от цветове за интериорни врати. Така че може да проявите голяма доза въображение, да експериментирате и да откриете цвета, който най Ви харесва и който най-добре ще подхожда на Вашия дом.

Когато започнете да си търсите подходящите врати ще видите, че те са изработени от най-различни материали: ПДЧ, МДФ, ПП и т.н. ПДЧ е с по –добри звукоизолационни свойства, но пък е и по-скъп материал. Различните производители могат да Ви предложат различни цветове и варианти за Вашите интериорни врати, като по този начин и най-претенциозният вкус може да бъде задоволен.

Шумо и топлоизолацията също не са за подценяване. Най-разпространеният вид са дървесно пресовани частици тип „пчелна пита”.
Покритието на интериорните врати е от доста голямо значение. Има няколко вида, които са най-разпространени – 3D полипропиленов ламинат, машинно поставено топло пренесено PVC фолио и т.н. Повечето вътрешни врати са устойчиви на надраскване. По-голяма част от интериорните врати са и влагоустойчиви.Това ще рече, че могат да се използват за мокрите помещения – баня и тоалетна, стига да не се обливат вратите, директно с вода. Препоръчително е, ако ще се използва такъв тип врата за мокро помещение да има прозорец или вентилационни отвори.

Също така имайте предвид, че моделите със стъкло ще покачат цената на вратата. Т.е. един модел със стъкло ще струва повече от един фрезовен или плътен модел.

Трябва да имате предвид, че основният критерий, по който се изчислява цената на една интериорна врата е размерът на касата. Съответно колкото по-голяма е касата и цената ще е по-висока.

Оставете коментар