Как да изберем цвета на интериорните врати

Как да изберем цвета на интериорните врати

Rate this post

Днес конструкциите на вратите играят не само функционална роля, като изолират на една стая от друга и ги предпазват от течение, шум и нежелани миризми, но и естетическа, като са неразделна част от интериора. Поради цвета и изменчивостта на цветовете, интериорните врати са в хармония със самите стилове в дизайна на помещенията и дори са в състояние да повлияят на настроението и благосъстоянието. Следователно, към избора на платно трябва да се подходи много сериозно.

Ярки нюанси

Светлите нюанси са винаги популярни: снежнобял, слонова кост, пепел, бук, бледо сиво. Такива интериорни врати са универсални и са в хармония с почти всеки интериор. В допълнение, леките платна визуално увеличават пространството, формират ефекта на лекота, комфорт и елегантност.

Ако там по някаква причина леките дизайни изглеждат скучни, препоръчваме да закупите опции с допълнителни декоративни елементи: позлатени или бронзови шарки, стъклени вложки, необичайни дръжки.

Модерни Интериорни врати цвят дъб

Тъмна гама

Сред популярните тъмни нюанси се открояват черно, кафяво, кестен, венге, тъмен дъб. Те придават солидност, представимост, изтънченост на атмосферата, превръщайки се в централна част от интериора.

Тъмната цветова схема обаче не е подходяща за малки стаи, което ги прави мрачни и тесни.

Необичайни цветове

Феновете на смели решения трябва да избират интериорни врати с оригинални цветове. Например, в реколта стая, червена врата ще бъде подходяща, която ще отговаря на общия стил на интериора. Синият цвят идеално се вписва в класиката, а жълтият ще добави яркост и ще развесели.

Комбиниране на врати с други интериорни детайли

Съвременният строителен пазар е готов да предложи на клиентите широка гама от модели, вариращи в нюанси, текстури, допълнителен декор.

Компетентната комбинация от врати с под, стени и мебели ще подчертае вкуса на собственика на стаята.

Интериорна врата цвят снежно бяло

С под

Доста често при избора на врата купувачите се ръководят от цвета на подовото покритие. В този случай най-изгодният вариант ще бъде цялостна цветова схема. Но ако таванът в стаята е бял или светлосив, а подът е тъмен, тогава е по-добре да изберете вратата с 1-2 тона по-лека от покритието.

Интересна изглежда комбинацията от настилка от махагон и интериорна врата с лек червен оттенък.

Ако декорацията на стаята е направена в светли цветове, тогава вратата също трябва да бъде от светли нюанси: елша, ясен, бук, слонова кост. Не се страхувайте, че обзавеждането ще бъде скучно и невзрачно, защото винаги можете да го разреждате с ярки декоративни елементи.

Понякога една врата разделя две стаи с напълно различни цветове на пода. Най-добре е да инсталирате врати, лиштви и первази в студени нюанси в такива апартаменти, например орех, бук, естествен дъб. Също така, в такива случаи се монтира фурнировано платно, което има два различни нюанса от всяка страна. Подобни продукти се правят по поръчка.

Комбинация на цветовете на вратите и стените

Със стени

Когато избирате сянка на вратата, стените играят важна роля. Отлична комбинация ще бъде както пълното съвпадение на цвета на тапета и крилото на вратата, така и техния контраст. Можете да инсталирате продукт, който се различава само с няколко тона от стените. Например врата, която е с един тон по-тъмна от стените, ще изглежда страхотно.

Сред смелите цветови схеми се откроява комбинацията от цветни ярки стени и бяла врата. Този интериор изглежда свеж и стилен.

С мебели, завеси, первази

Понякога дизайнерите използват техниката на цялостна комбинация от мебели, текстил, интериорни врати, первази или, обратно, контраста между тях. Не забравяйте, че само един детайл може да се открои и да привлече вниманието от общия ансамбъл. Може да е мебели, текстил, но не и врата.

Оставете коментар