Как да изберем цвета на интериорните врати

Днес конструкциите, от които са направени вратите играят не само практична роля, като изолират една стая от друга, предпазват от течение, шум и нежелани миризми, но и естетическа стават неразделна част от интериора. Поради голямата изменчивост на цветовете, вътрешните врати са в хармония със самите стилове в дизайна на помещенията и дори са в състояние да повлияят на настроението и благосъстоянието. Следователно, към избора на крило е необходимо да бъдете сериозни.

Ярки нюанси

Светлите нюанси са винаги популярни: снежнобял, слонова кост, пепел, бук, бледо сиво. интериорни врати решени в подобни цветове са универсални и са в унисон с почти всеки вътрешен дизайн. В допълнение, светлите крила визуално увеличават пространството и формират ефекта на лекота в дизайна. Ако пък по някаква причина подобни дизайни Ви изглеждат скучни, препоръчваме да закупите опции с допълнителни декоративни елементи: позлатени или бронзови шарки, стъклени допълнения, оригинални дръжки.

Модерни Интериорни врати цвят дъб

Тъмна гама

Сред популярните тъмни нюанси се открояват черно, кафяво, кестен, венге, тъмен дъб. Те придават солидност, представителен вид, изтънченост на създадената атмосфера, превръщайки се в централна част от интериора. Тъмната цветова схема обаче не стои естетично в малки стаи, защото допринася за още по-мрачна и тясна обстановка.

Необичайни цветове

Феновете на смели решения обикновено предпочитат вътрешни врати с оригинални цветове. Например, червена врата ще бъде подходяща, ако отговаря на общия стил на жилището. Синият цвят идеално се вписва в класиката, а жълтият ще допринесе за весело настроение в интериора.

Комбиниране на врати с други интериорни детайли

Съвременният пазар е готов да предложи на клиентите широка гама от модели, вариращи в нюанси, текстури, допълнителен декор. Компетентната комбинация от врати с под, стени и мебели ще подчертае вкуса на собственика на стаята.

Интериорна врата цвят снежно бяло

Съчетание с под

Доста често при избора на врата купувачите се ръководят от цветовете, в които са подовете на стаите. В този случай най-изгодният вариант ще бъде цялостна цветова схема. Но ако таванът в стаята е бял или светлосив, а подът е тъмен, тогава е по-добре да изберете вратата с 1-2 тона по-светла от покритието.

Интересна изглежда комбинацията от настилка от махагон и интериорна врата с лек тониран червен цвят.

Ако декорацията на стаята е направена в светли цветове, тогава вратата също трябва да бъде от светли нюанси: ясен, елша, бук, слонова кост. Не се страхувайте, че обзавеждането ще бъде скучно и невзрачно, защото винаги можете да го разчупите с ярки декоративни елементи.

Понякога една врата разделя две стаи с напълно различни цветове на пода. Най-добре е да инсталирате врати и первази в студени нюанси в такива апартаменти, например орех, естествен дъб или бук. Също така, в такива случаи се монтира фурнировано платно, което се състои от различни нюанса от всяка страна. Подобни продукти са винаги по поръчка.

Комбинация на цветовете на вратите и стените

Съчетание със стени

Когато избирате цвят на вратата, стените играят важна роля. Отлична комбинация ще бъде, както пълното съвпадение на цвета на тапета и крилото на вратата, така и техния контраст. Можете да инсталирате продукт, който се различава само с няколко тона от стените. Например врата, която е с един тон по-тъмна от стените, би изглеждала страхотно.

Сред смелите цветови схеми се откроява комбинацията от цветни ярки стени и бяла врата. Този интериор изглежда свеж и стилен.

Съчетание с мебелировка, завеси, первази

Понякога дизайнерите използват техниката на цялостна комбинация от мебели, текстил, интериорни врати, первази или обратно, контраста между тях. Не забравяйте, че само един детайл може да се открои и да привлече вниманието от общия ансамбъл. Може да е мебели, текстил, но не и врата.

Оставете коментар