Направи своя избор за врати като експерт в няколко лесни стъпки

Направи своя избор за врати като експерт в няколко лесни стъпки

В повечето случаи на хората им е доста трудно да направят избор за врати или за цялостното обзавеждане на своя дом. В тази статия ще се опитаме да Ви улесним с нашите експертни съвети как да си избирате модели, цветове, фрезовки на вратите. За да изберете най-подходящият цвят и десен на вратата било за входна или интериорни врати трябва да сте избрали теракот, паркет, дограма, мебели, мазилката или латекса (те са доста важни), за да се избере цвят за вратите. Едно жилище, за да бъде уютно и комфортно, както и красиво, най-важното е да бъдат съчетани правилно всички цветове.

Първо определете бюджета си

Трябва да сте си определили какъв бюджет ще отделите за вратите. Цените на вратите са в доста различни диапазони, по този начин ще си стесните кръга на избор на моделите. Желателно е да разгледате повече по сайтове или шоуруми какво се предлага, за да придобиете повече представа какъв искат да е вашият стил, както трябва да се поинтересувате с какво качество са предлаганите врати, и най-вече на каква цена са. По този начин може да видите и разликата на цените във всяка фирма.

От коя врата да започнете?

Започнете избора на вратите от входната, тя е най-важната част. Трябва да решите дали искате блиндирана врата, която е с доста по-високо качество или метална врата, която е с по-ниска цена и по-нисък клас на шумо- и топлоизолация. Не е по-различно и за интериорните врати, там също ще намерите модели на доста по-ниска цена, която ще пасне на всеки джоб.

Изберете правилната фирма за врати

Когато фирмата е производител на врати, цените са доста по-високи, а когато вратите се внасят, тогава цените им варират в доста изгодни диапазони. Ако имате приятели, познати или роднини, които скоро са правили ремонт може да се посъветвате с тях, ако са сменяли вратите си, коя фирма са избрали или коя серия врати са предпочели като най-добър вариант, за да ви помогнат с Вашия избор.

Вижте вратите на живо

Когато вече сте избрали фирмата, от която ще закупите вратите е желателно да посетите шоурума, за да видите на живо моделите и цветове. Там специалистите могат да Ви консултират и да Ви обяснят всичко свързано с вратите. Поискайте оферта за цени и най-вече попитайте за срока на изпълнение и как се заплаща.

Кой ще използва жилището?

От голямо значение е дали ще обзавеждате жилище, в което Вие ще живеете, или ще го отдавате под наем. Когато отдавате под наем жилище знаете, че наемателите в повечето случаи не пазят и е по-добре да изберете по-бюджетен вариант за врати, за да не съжалявате след това. В повечето случаи фирмите предлагат стоките си на изплащане, ако нямате финансова възможност да ги платите наведнъж, а пък ви се налага да смените амортизираните от времето врати.

Финални стъпки

Ако мислите, че вече сте решили фирмата, от която ще правите поръчката, наясно сте с моделите на вратите, които ще закупите, следва момента да запазите час за размерите, които ще бъдат взети от специалист и след това вече да завършите своята поръчка и да очаквате монтажната група.

Оставете коментар