Какво предлага Фън Шуй за входната врата на вашия дом

Значението на вратата на входа

Външната врата е от съществено значение за Фън Шуй. За нея може да чуете определението – „устата на Чи“. Тя е тази, чрез която къщата получава енергия. Качествата ѝ определят и характера на енергията в къщата.

Препятствията

Необходимо е да почистите зоната пред входа и по специално вратата на къщата, така че достъпът до вътрешността на дома да е гладък и свободен. Идеята е, че енергията е като течаща вода (образно казано), затова внимавайте да не блокирате потока ѝ през входа на къщата. Премахнете ненужните боклуци, листа или натрупани предмети, които може да са пред и около дома Ви, дори от тротоара.

Бои

Първо, уверете се, че вратата не е повредена, нито боята е обелена. Според китайската философия изборът на най-благоприятния цвят за входната врата се основава на нейната посока и съответстващия ѝ елемент зададен от Фън Шуй.

Източен: Фън шуй елементът на Изтока е дърво и цветовете, които го представляват, са кафяво и зелено. Ако вратата е на югоизток, важат същите цветове, но имате повече перспективи, тъй като посоката на югоизток е свързана с богатството и елементите на Земята и Водата. Съответно цветовете на Земята са светло жълти и всички цветове на земята, докато цветовете на Водата са синьо и черно.

Зелена входна врата

Юг: Това е единствената посока при Фън Шуй, отговаряща на елемента Огън, така че най-доброто решение за цвят, за входната врата, е червеният. Други съвпадащи цветове са лилаво, ярко розово, оранжево и жълто. Енергията на Фън Шуй, свързана с югозападната врата, е енергията на майката, както и тази на любовта и брака. Най-добрият избор е един цвят на земния елемент – тоест всички земни и пясъчни цветове или светло жълто.

Запад: Най-добрите цветове за западна врата са металните т.е. в нюансите на бяло и сиво. Ако посоката е северозападна, тук има нужда от грижа и внимание, тъй като нейният елемент Фън Шуй символизира услужливи хора.

Север: Север е посоката на водната стихия Фън Шуй, така че най-добрият избор са черно и синьо. Североизточната посока символизира отвореност за духовно развитие и култивиране, а нейният елемент е Земята с всички нюанси на земните цветове.

Осветление

За да „извикате“ енергията Чи в къщата, осветете правилно входната врата с лампи или фенери и заменете изгорелите лампи. Номерът на къщата също трябва да бъде видим и чист.

Гостоприемен вход

Независимо от размера или структурата на къщата, искате да я направите гостоприемна и отворена, като се погрижите за входа. Можете да направите озеленяване, но с растения, които нямат тръни, а са с гладки и кръгли листа.

Правилна работа

Вратата обикновено трябва да е в добро състояние. Ако издава шум или скърцане, опитайте да добавите малко масло към пантите и да поправите повредените ключалки или изкривеното копче. Също така се уверете, че звънецът работи правилно.

В крайна сметка, уверете се, че антрето към което се отваря вратата, е удобно и спретнато, за да не възпрепятства потока на енергията, продължаващ вътре в къщата.

Оставете коментар