Какво предлага Фън Шуй за входната врата на вашия дом

Какво предлага Фън Шуй за входната врата на вашия дом

Rate this post

Значението на външната врата

Входната врата е много важна за Фън Шуй и се нарича „устата на Чи“, от която къщата получава енергия. Качеството му определя и качеството на енергията в къщата.

Премахнете всички препятствия

Важно е да почистите зоната пред входната врата на къщата, така че достъпът до интериора да е гладък и свободен. Представете си енергията като течаща вода и внимавайте да не блокирате потока й през входа на къщата. Премахнете ненужните боклуци, листа или отломки, които може да са пред и около дома ви, дори от тротоара.

Бои

Първо, уверете се, че вратата не е повредена, нито боята е обелена. Според китайската философия изборът на най-благоприятния цвят за входната врата се основава на нейната посока и съответния й елемент във Фън Шуй.

Източен: Фън шуй елементът на Изтока е дърво и цветовете, които го представляват, са кафяво и зелено. Ако вратата е на югоизток, важат същите цветове, но имате повече възможности, тъй като посоката на югоизток е свързана с богатството и елементите на Земята и водата. Съответно цветовете на Земята са светло жълти и всички цветове на земята, докато цветовете на Водата са синьо и черно.

Зелена входна врата

Юг: Това е единствената посока с фън шуй елемента на огъня, така че най-добрият избор на цвят за входната врата е червеният. Други съвпадащи цветове са жълто, лилаво, оранжево и ярко розово или фуксия. Енергията на Фън Шуй, свързана с югозападната врата, е енергията на майката, както и тази на любовта и брака. Най-добрият избор е един цвят на земния елемент – тоест всички земни и пясъчни цветове или светло жълто.

Уестърн: Най-добрите цветове за западна врата са тези на елемента Метален Фън Шуй, т.е. в нюанси на бяло и сиво. Ако посоката е северозападна, тя се нуждае от повече грижи и внимание, тъй като нейният елемент Фън Шуй символизира услужливи хора.

Север: Север е посоката на водната стихия Фън Шуй, така че най-добрият избор са черно и синьо. Североизточната посока символизира отвореност за духовно развитие и култивиране, а нейният елемент е Земята с всички нюанси на земните цветове.

Осветление

За да „извикате“ енергията Чи в къщата, осветете правилно входната врата с лампи или фенери и заменете изгорелите лампи. Номерът на къщата също трябва да бъде видим и чист.

Положителен вход

Независимо от размера или структурата на къщата, искате да я направите гостоприемна и отворена, като се погрижите за входа. Можете да използвате някои растения, които нямат тръни, а гладки и кръгли листа.

Правилна работа

Вратата обикновено трябва да е в добро състояние. Ако издава шум или скърцане, опитайте да добавите малко масло към пантите и да поправите повредените ключалки или изкривеното копче. Също така се уверете, че камбаната работи правилно.

И накрая, уверете се, че вътрешната зала, която отваря вратата, е удобна и спретната, за да не възпрепятства потока на енергията, продължаващ вътре в къщата.

Оставете коментар