Най-добрите енергийно ефективни интериорни врати

Какво представляват енергийно ефективните интериорни врати?

Те са ефективно средство за повишаване на топлинните характеристики на дома. Като цяло домовете губят около 10-20% от своята енергия или топлина през врати и прозорци. Подобен тип врати са целево проектирани и ориентирани към това да намалят тази загуба на топлина и да поддържат домовете по-топли. С подобно оборудване на дома ще почувствате и значителна икономия на консумацията на енергия. Смяната на старата врата с енергийно ефективна интериорна врата е чудесен начин да се предотврати нежелан топлообмен между дома и температурите навън, както и да се намали сметката за отопление.

Вратата представляваща вход към двора на къщата Ви, задължително е нужно да бъде практична по отношение на редуцирането на топлинните загуби, без значение, дали се намира във Вашия хол или не. Можете да притежавате енергийно ефективни врати към откритите си външни пространства, в различни стилове и дизайни.

Системите с „джобни“ плъзгащи врати са приятна опция за врати към външното пространство на жилищата. Остъклените френски врати и сгъваемите врати в индустриален стил са сред другите разновидности на интериорните врати за вход към градината. Отличават се с изчистен, но елегантен външен вид.

Някои от най-енергийно ефективните врати към външното пространство:

  • Система плъзгаща врата;
  • Остъклена вътрешна врата;
  • Остъклена френска врата;
  • Сгъваеми врати в индустриален стил.
Интериорна врата към двора на къщата

Повече за френските врати

Известно е, че това наименование за врати, се асоциира от потребителите с възможност да съчетаят удобството с красотата. Те позволяват на естествената светлина да постъпва безпрепятствено, като същевременно увеличават естетическата красота на дома. Ако искате френски интериорни врати с класически външен вид, можете да изберете варианти с дъбови странични панели. За да използвате френската си врата като преграда за стая, помислете за такава с панели от непрозрачно или цветно стъкло. Ако предпочитате изчистен стил на декора в дома си, двойката френски врати в индустриален стил е идеална за Вас.

Енергийно спестяващи ли са стоманените врати?

Металните врати се правят от напълно рециклируема сплав. Като такива, те притежават впечатляващи енергийно ефективни свойства. Освен масивни стоманени врати, можете да изберете и стоманени врати с двоен стъклопакет, които ще разкрасят дома Ви, без да правят отстъпки по отношение на енергийната продуктивност.

В заключение – инсталирането на енергийно практични вътрешни врати във Вашия дом не е опция, а необходимост. Ако все още не сте се обзавели с такива врати, трябва да помислите за тези практични модели. Инвестицията Ви в тези ефективни врати ще се усети след няколко топлинни сезона, като наред с това ще получите комфорт и топлина във Вашия дом през цялото време. В същото време ще можете да направите и преустройство на дома си, защото една смяна на вратите въздейства върху целият дизайн на жилището.

Оставете коментар