Аксесоари за врати

Винаги можем от една обикновена на вид интериорна врата, да направим нещо по-специално, стига да сме избрали добър материал и покритие като качество на вратата, които да си заслужават можем да я „тунинговаме”, дори и да не е чисто нова, ще си заслужава. Стига да полагаме грижа за тях, можем да запазим вратите си наистина добре изглеждащи и функционални дори и след определен времеви период.

Грижата за покритието на вратата не е от второстепенно значение, но нека обърнем внимание на обкова.

Вратите и грижите за тях

Например, предлагат се различни видове панти за врати – осови, скрити, лагерни/тип пеперуда, усилени и антивзломни панти и др. Вече предлагаме и смазки, за да се грижите за тях, тъй като те поемат тежестта на крилото и е важно да не скърцат и да се движат гладко, както и да се затягат при нужда, за да не увисва крилото. За това помага спрей бяла грес – смазочна грес за въртящи и движещи се механизми.

Също така има разнообразие във видовете дръжки, според различния модел врата, дали да бъдат мат, гланцови, алуминиеви, розетка, цял шилд – самият модел е ваш избор, въпросът е материалът, от който са направени. Дръжките, които се предлагат за мокри помещения, бани или помещения, в които ще има влага или пряк достъп до вода са иноксови (от висококачествена неръждаема стомана). Други модели са в цвета на вратата, която сте си харесали за по-добър външен вид.

Функционално предложение са стоперите и вентилационните отвори, като могат да бъдат кръгли или квадратни, ромбовидни и в различни цветове. Поставят се на помещения, в които има влага и пари, за да могат да се проветряват и да не задържат влагата. Стоперите за врати могат да бъдат различни видове – залепящи, с болтове или магнитни, като се поставят на пода или на стената, за да предпазват дръжките и стените от надраскване.

Разбира се, това са само част от аксесоарите и обкова, като може също да се запознаем и с различните видове брави за различните категории врати, както и заключвщите механизми, които се предлагат. Определено това е важна точка щом става въпрос за защита и сигурност. Света на вратите определено предлага богато разнообразие щом става въпрос за модели врати и аксесоари към тях.

Оставете коментар