6 важни неща при избора на входна врата

Говорейки за входните врати, хората по-скоро не се замислят колко важни фактори има около техния избор. Те включват дебелина на крилото, цвят, разновидност на брава, изолационни качества, плътност и още и още. Селектирали сме тук 6 значими неща, които да прочетете, преди да направите своят първоначален избор на входна врата

Дебелината на крилото

Значи ли че завидната дебелина на входна врата. предполага повече стабилност и качествена изолация? Да, определено! Помислете над това, когато разглеждате входни врати. По-дебелото крило, съответно е и по-здраво, изолира по-добре и е устойчиво на тежки метеорологични условия. Това означава отлична изолация и стабилност. Получавате и значителна възможност за намаляване на звука.

Помислете за U-стойността

U-стойността показва топлоизолационната способност на вратата. Колкото по-ниска е стойността, толкова по-добре изолира вратата. Външните врати имат U-стойности от 0,6 до 1,0. Което ни дава най-ниските U-стойности на пазара по подразбиране. Прочетете повече за важността на U-стойността.

Проверете добре заключващата система

Сигурността е важна при избора на врата. Особено важно е цялото заключващо устройство да качествено и с бронирани части. Всичко, от цилиндъра до корпуса на ключалката и болта, трябва да бъде одобрено от специалистите.

Експлоатация на вратата и гаранция

Вратата е нещо, което използваме през целия ден. Затварянето и отварянето, както и понякога затръшването, почукването по нея са обичайните ѝ експлоатационни условия. Входната врата трябва да Ви обслужва много години. Следователно добрата гаранция е важна.

Местоположението на вратата

Живеем в  страна със смяна на сезоните. Понякога времето е в крайностите на температурните амплитуди, а и често се променя. Някои от вратите на пазара имат UV-защита, която препоръчваме за врати, които са достатъчно дълго изложени на атмосферните капризи на времето. Друго нещо, за което трябва да помислите, е местоположението на къщата. Дали входната врата ще стои на пряка слънчева светлина или е с надстройка. Това е особено важно да се има предвид, когато сте изправени пред избор на тъмен цвят за Вашата врата. Тъмните врати, оставени на пряка слънчева светлина са по-склонни да избледняват.

Помислете за цялата къща

Вратата не е просто врата, тя е част от цялата къща. Има врати, както за модерни, така и за класически къщи. Отделете време за пручване и направете своя правилен избор, спрямо Вашите индивидуални условия. Ако имате място за двукрила външна врата, не се колебайте, защото това осигурява оригинално въздействие на входната зона, а и е практично решение за по голямо и широко пространство.

Оставете коментар