5 причини да смениш още днес старите си интериорни врати!

Омръзнало ти е всяко лято да се цапаш с блажна боя с цел да реставрираш старите интериорни врати?

Ето ти първата причина ,за да смениш вратите с нови. Все пак това да реставрираш нещо старо, излиза по-скъпо отколкото да го замениш с нещо ново. Боядисването изисква прецизност, простичко е на теория ,но не и на практика.При многократно боядисване се наслоява боята и в повечето случaи този слой се надува и напуква. Отнема и доста време, а това време може да го споделиш със семейството, приятелите или просто една лятна почивка на морето или в планината. Така че, отървете се от мъките веднъж завинаги и подменете старата интериорна врата с нова.

Чудите се как да скриете драскотините и какъв лак да сложите, за да предотвратите надраскването на вратата?

Ето я и втората причина! Старите врати нямат покритие против надраскване. Те бързо се захабяват и лесно се надраскват. Дори и най-скъпият лак не може да предотврати надраскването. Това е главната причина поради която трябва да се отървете от старата врата. Новите врати имат клас на покритието, което е точно за предотвратяване от надраскване. Така не само ще се отървете от досадното боядисване, а и ще се радвате дълго на една красива врата.

             Омръзнало ти е да се чудиш как да скриеш пукнатините и дупките на вратата?

   Стигнахме и то третата причина! Старите ПДЧ врати са били здрави и хубави, преди 20-30 години. С времето те от първо място се преместиха на последно, по здравина и издръжливост. Времената се променят, технологията нараства. Вече масово вратите се произвеждат с най-висококачествената дървесина MDF и HDF. Вместо да продължавате да си вгорчавате живота с кърпежи по старите врати. Просто посетете най-близкия магазин за врати и не му мислете.

Направил си цялостен ремонт и вратите никак не се връзват с новостите на 21-ви век ?

Това е четвъртата причина. Никак не е приятно да се прибереш и на фона на всички нови мебели, супер плоските и модерни телевизор, вградени електроуреди, скъпарски тапети и др., просто не се вписват захабените врати. На тях от километър им личи ,че не се вписват в обстановката на 21-ви век.Това доста дразни окото, дори и да не си педант. Вече има много врати с цветова гама съобразена точно с цветовата гама на мебелите, паркетите или плочките.Може дори да се съчетаят с цвета на дограмата.

При старите врати е често срещано вече да не можеш да намериш подходящи дръжки.

Както всички знаем, ПДЧ вратите от едно време са със стандартна брава с по един ключ. Когато имаш деца е доста трудно тези ключета да си останат на мястото. Новите врати разполагат с голямо разнообразие от заключващи механизми, подходящи и за малки деца.

Оставете коментар